Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Παραιτήσεις σε ΚΕΕ και Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Το υπουργείο προχωρά σε σύσταση Επιτροπής Παιδείας, άλλον ένα μοχλό για την προώθηση της αντιδραστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Στην αντικατάσταση των προέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Θ. Εξαρχάκου και του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας, Μ. Κασσωτάκη, προχώρησε χτες το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας δεκτές τις παραιτήσεις των δύο στελεχών. Νέος πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι ο καθηγητής γενετικής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταμάτης Αλαχιώτης και πρόεδρος του ΚΕΕ ο Αλέξης Δημαράς, καθηγητής της Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

Η αποδοχή της παραίτησης των δύο προέδρων ήταν για πολλούς αναμενόμενη και σύμφωνη με το νέο κλίμα που επιχειρεί να καλλιεργήσει η ηγεσία του υπουργείου στην εκπαίδευση, αφήνοντας βέβαια άθικτη την ουσία της μεταρρύθμισης και προχωρώντας ταυτόχρονα και σε πιο βαθιά αντιδραστικά μέτρα. Ο νέος πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας Αλ. Δημαράς έχει λάβει μέρος στις συσκέψεις για τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε φέτος ο Π. Ευθυμίου, ενώ συμμετείχε στην επεξεργασία του σχεδίου του Εθνικού Απολυτηρίου που είχε παρουσιάσει ο Γ. Παπανδρέου.

Στο ίδιο πλαίσιο του εμπλουτισμού της αντιεκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης» με νέα στοιχεία, εντάσσεται και η σύσταση Επιτροπής Παιδείας από το υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή δέκα προσωπικοτήτων της εκπαίδευσης. Οπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο, η επιτροπή θα λειτουργεί ως «συμβουλευτικό όργανο» του υπουργείου Παιδείας και θα συνεδριάζει υπό την προεδρεία του υπουργού, ενώ «έργο της είναι η επεξεργασία θεμάτων για το ουσιώδες περιεχόμενο της εκπαίδευσης, έτσι ώστε να προαχθεί ο αναγκαίος δημόσιος διάλογος για τους στόχους της παιδείας».

Την επιτροπή συγκροτούν οι: Σταμάτης Αλαχιώτης, καθηγητής γενετικής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Γραμματικάκης, καθηγητής Φυσικής - πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αλέξης Δημαράς, εκπαιδευτικός - καθηγητής της Ιστορίας της Εκπαίδευσης, Φάνης Κακριδής, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Nicolas Negreponte, διευθυντής του Media Lab - καθηγητής του ΜΙΤ, Χρήστος Τσολάκης, καθηγητής Γλωσσολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Φιλοκύπρου, καθηγητής Πληροφορικής - πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αννα Φραγκουδάκη, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανδημία Covid-19 και οι σύγχρονες απειλές στη δημόσια υγεία (2021-10-20 00:00:00.0)
Χωρίς σχόλια (2004-12-30 00:00:00.0)
Δυναμικό «όχι» στην υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης (2001-03-09 00:00:00.0)
Να επανενταχθεί η κοινωνιολογία στη Β' Βάθμια εκπαίδευση (2000-03-11 00:00:00.0)
"Λουκέτο" σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (1996-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ