Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑΓΟΙ
Αντιδρούν στο νομοσχέδιο

Την απαξίωση της εκπαίδευσης των ξεναγών και την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, όπως επιχειρεί σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση, καταγγέλλουν οι φοιτητές της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης. Σήμερα στις 10.30 π.μ., μαζί με το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης, οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Με το συγκεκριμένο σ/ν δίνεται δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού σε πτυχιούχους Αρχαιολογίας και Ιστορίας Τέχνης, Ελληνες και αλλοδαπούς, χωρίς να έχουν καμιά εξειδίκευση, καμιά επιπλέον κατάρτιση, χωρίς να έχουν κάνει καμιά πρακτική άσκηση. Συνεπώς, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, όπως αναφέρουν, χορηγείται η άδεια ξενάγησης σε αποφοίτους ξένων ιδρυμάτων, ενώ οι Ελληνες ξεναγοί δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα στο εξωτερικό.

«Πρόκειται ουσιαστικά για σχέδιο νόμου μεθοδευμένο από τα συμφέροντα όσων θέλουν να εμπορευτούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό, στο βωμό του εύκολου κέρδους. Πρόκειται για σχέδιο νόμου που ουσιαστικά καταργεί τις Σχολές Ξεναγών του ΟΤΕΚ, ανατρέπει τα εργασιακά δεδομένα, καταστρατηγεί τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου κλάδου και εκμεταλλεύεται την ανεργία των αρχαιολόγων για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητές της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ