Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρομοκρατία και αυταρχισμός στον ΕΦΕΤ

Καταγγελία της Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Την άσκηση τρομοκρατίας και αυταρχισμού από τη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στους εργαζόμενους που αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης, επισημαίνει η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης, η διοίκηση του ΕΦΕΤ επέβαλε ποινή περικοπής μισθού 20 ημερών στον Κ. Γιαννούκο, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΦΕΤ. Το πρόσχημα ήταν τα «υπηρεσιακά καθήκοντα». Στην πραγματικότητα, διώχθηκε για τη συνδικαλιστική και πολιτική του δράση, για την αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται και στον ΕΦΕΤ.

Η στάση του Κ. Γιαννούκου, τονίζει η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης, η συνέπεια και η καθαρότητα του κομμουνιστή συνδικαλιστή για την προάσπιση των συμφερόντων και των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων «είναι η στάση που χαρακτηρίζει το σύνολο των μελών του ΚΚΕ».

Η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης καλεί τους εργαζόμενους στον ΕΦΕΤ, και συνολικά στο Δημόσιο, να καταδικάσουν τον αντιδραστικό κατήφορο της αντιλαϊκής πολιτικής και της δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης. Αλλά και μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια σ' αυτήν την πολιτική και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν. Καλεί τους εργαζόμενους να ακυρώσουν στην πράξη την ποινή, να υψώσουν μέτωπο ανυπακοής στην επιχείρηση αυταρχισμού, να υψώσουν μέτωπο αλληλεγγύης και δράσης, ώστε ο ΕΦΕΤ και οι εργαζόμενοι να λειτουργήσουν ως εργαλείο λαϊκών αναγκών για προστασία της δημόσιας υγείας και όχι ως προκάλυμμα των επιχειρήσεων και του αδυσώπητου ανταγωνισμού τους. Να τιμωρήσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και στις επικείμενες ευρωεκλογές να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ