Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»
Κοροϊδεύει με τις τιμές των εισιτηρίων

Σε απροκάλυπτο εμπαιγμό, απέναντι στους νησιώτες, συνολικά το επιβατικό κοινό, επιδόθηκε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρας, ο οποίος, είπε ότι με απόφασή του «παραμένουν σταθερές οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων της οικονομικής ή ενιαίας θέσης για όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στις οποίες υφίσταται ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση (κρατικό ναυλολόγιο)». Πρόκειται για καθαρή αλχημεία και προεκλογικό τρικ, που δεν πλήττει στο ελάχιστο την κερδοφορία των εφοπλιστών ούτε παγώνει τις τιμές των εισιτηρίων που έχουν «χτυπήσει κόκκινο».

Η απόφαση αυτή, που θα έχει ισχύ μέχρι τον Απρίλη του 2010, αφορά κυρίως την ενδοεπικοινωνία των νησιών, δηλαδή ελάχιστες επιδοτούμενες γραμμές. Για παράδειγμα, στο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο - Πάρο - Νάξο - Ηρακλειά - Σχοινούσα - Κουφονήσι, το εισιτήριο του επιβάτη που θα ξεκινήσει από Πειραιά με προορισμό το Κουφονήσι, μέχρι την Νάξο, όπου θεωρείται «γραμμή ελεύθερης δρομολόγησης» θα διαμορφώνεται από τον εφοπλιστή και για το υπόλοιπο της διαδρομής (Νάξος - Κουφονήσι) μόνο θα ισχύει το «πάγωμα» στις σημερινές τιμές.

Στο μεταξύ, οι ναυτεργάτες του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» της εταιρίας «ΚΑΛΛΙΣΤΗ» του εφοπλιστή Σπανού, από την περασμένη Παρασκευή έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τους μισθούς Μάρτη - Απρίλη. Το άλλο πλοίο του εφοπλιστή, το «ΕΞΠΡΕΣ ΚΟΡΣΙΚΑ ΙΙΙ» παραμένει παρατημένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και οι 5 ναυτεργάτες πλήρωμά του εγκαταλειμμένοι και απλήρωτοι από το Γενάρη. Ο Αγούδημος έχει εγκαταλείψει τα πλοία «ΜΙΛΕΝΑ», «ΡΟΜΙΛΝΤΑ» και «ΜΑΡΙΝΑ» στο λιμάνι του Πειραιά και τα πληρώματα απλήρωτα μέσα σε άθλιες συνθήκες διαμονής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ