Τετάρτη 13 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Σκοτώθηκε 50χρονος χειριστής ρυμουλκού

Χωρίς σταματημό τα φονικά στους τόπους δουλειάς

Νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, αυτή τη φορά στο λιμάνι του Ηρακλείου, με θύμα έναν 50χρονο χειριστή ρυμουλκού, που δούλευε στα έργα εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης στον παλιό μόλο. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και ενώ οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί, ο 50χρονος, στην προσπάθεια του να μεταβεί από το ρυμουλκό στη βάρκα που θα τους μετέφερε στη στεριά, χτυπήθηκε βαριά από το γερανό ο οποίος ακόμα κινούνταν. Το ρυμουλκό, το οποίο χειριζόταν το θύμα χρησιμοποιείται για να μετακινεί τον πλωτό γερανό εκβάθυνσης.

Ο 50χρονος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, Ρεθυμνιώτικης καταγωγής και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα. Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» που αυξάνει, όπως σημειώνει, δραματικά τον κατάλογο των νεκρών της εργατικής τάξης και στο νομό Ηρακλείου.

«Ηρθε η ώρα η εργατική τάξη να βάλει φραγμό στην ασυδοσία του κεφαλαίου, να γυρίσει την πλάτη της σε όλους όσοι με τις πολιτικές τους είτε τις εφαρμόζουν ως κυβερνήσεις είτε τις στηρίζουν, παίρνουν νέα αντεργατικά μέτρα σε βάρος της, καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις, αυξάνοντας την εντατικοποίηση της εργασίας και επιτρέποντας στους εργοδότες να θυσιάζουν ασύστολα ανθρώπινες ζωές με μόνο σκοπό την αύξηση του κέρδους τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ