Τετάρτη 13 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση για την Υγεία

Σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., έξω απ' το νοσοκομείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το νοσοκομείο, στις 8 μ.μ., οργανώνει σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ για τη δραματική κατάσταση των υπηρεσιών Υγείας στο νησί. Η εμπορευματοποίηση και η μείωση των κοινωνικών δαπανών, που ακολουθούν διαδοχικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχουν οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό και λοιπό προσωπικό σε όλες τις μονάδες Υγείας.

Στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ζακύνθου, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού - με 10 μηχανήματα - λειτουργεί μόνο μία βάρδια, γιατί δεν έχει προσωπικό να δουλέψει δεύτερη. Η δυνατότητά της, με βάση τον εξοπλισμό είναι εξυπηρέτηση 18 ασθενών, ενώ κάνουν αιμοκάθαρση 21 ασθενείς. Τελευταία, έκλεισαν η νευρολογική και η πνευμονολογική, με άμεσα θύματα τους ασθενείς που στριμώχνονται σε άλλες κλινικές, αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που προσπαθούν να «μπαλώσουν» την κατάσταση, προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς.

Την κατάσταση επιδεινώνει και η υπολειτουργία του πολυιατρείου του ΙΚΑ, το οποίο τελευταία επιβαρύνθηκε απ' τη συγχώνευση του ΤΑΞΥ με το ΙΚΑ, αλλά και από την εξυπηρέτηση χιλιάδων εποχιακά εργαζομένων. Τέλος, υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Καταταρίου και των αγροτικών ιατρείων στο νησί. «Το ΚΚΕ έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας που λογαριάζει την υγεία σαν αγαθό και όχι σαν εμπόρευμα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ζακύνθου του Κόμματος και καλεί τους κατοίκους του νησιού να μην ξεγελαστούν στις ευρωεκλογές απ' τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ