Τετάρτη 13 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Αποφασισμένοι να επιβάλουν την ενιαία πάλη

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες για τις ελλείψεις. Διαιρεμένους θέλουν τους εργαζόμενους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Αμεσες λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο «Ευαγγελισμός» απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι και γιατροί του νοσοκομείου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα και παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα που συστάθηκε με πρωτοβουλία της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ).

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Ηλίας Σιώρας, απερχόμενος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ευαγγελισμού (ΣΕΝΕ), υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν 1.380 κενές οργανικές θέσεις, η εντατικοποίηση της δουλειάς έχει οδηγήσει στα όρια της εξάντλησης το προσωπικό, οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν για μια σειρά αναγκαίες εξετάσεις, οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες απ' το Γενάρη. Αναφέρθηκε ακόμα στο πραξικόπημα των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που ακύρωσαν τις εκλογές και διέλυσαν το ΣΕΝΕ, που είναι υπερδραστήριοι στη διάσπαση των εργαζομένων, αλλά δεν κάνουν το παραμικρό για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του νοσοκομείου, για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία των εργαζομένων στα χειρουργεία, που διαμαρτυρήθηκαν για την πρόθεση της διοίκησης να ανοίξει ένα ακόμα χειρουργικό κρεβάτι σε μια παλιά αίθουσα, που λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος, χωρίς να έχει εξασφαλίσει το προσωπικό για τη λειτουργία του και ενώ ήδη οι ελλείψεις προσωπικού στα χειρουργεία είναι εκρηκτικές.

Απ' την πλευρά του ο διοικητής Γ. Μυλωνάκης δε δεσμεύτηκε για την επίλυση των προβλημάτων. Συγκεκριμένα, υποσχέθηκε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν πληρωθεί οι γιατροί τουλάχιστον τις εφημερίες δυο μηνών, ότι έρχονται στο νοσοκομείο δέκα (!) έκτακτοι εργαζόμενοι και εργαζόμενοι με STAGE και ότι θα πιέσει το υπουργείο Υγείας για προσλήψεις.

Να καταδικαστούν οι διασπαστές

Στο μεταξύ η ΕΣΑΚ πήρε νέα πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να συγκληθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων την ερχόμενη Τρίτη, 19 Μάη, στη 1 μ.μ., στο Δώμα του νοσοκομείου, προκειμένου να συντονιστεί η δράση των εργαζομένων για τη διασφάλιση Ενιαίου Σωματείου όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

Στο κείμενο των υπογραφών η ΕΣΑΚ τονίζει: «Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκφραστές κι υπηρέτες της πολιτικής που ισοπεδώνει τη ζωή μας, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, μ' ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο, ακύρωσαν τις εκλογές - διέλυσαν το σωματείο. Πήραν όλα τα μέτρα για να διασπάσουν τους εργαζόμενους στην πράξη, βοηθούμενοι αποφασιστικά από τη διπρόσωπη στάση της "Αυτονομίας", που ενώ στα λόγια "διεκδικούσε" να ψηφίσουν όλοι οι εργαζόμενοι, την κρίσιμη στιγμή κατέθεσε γραπτή δήλωσή της στην εφορευτική επιτροπή σύμφωνα με την οποία ζητάει να ψηφίσουν "μόνο όσοι έχουν δημοσιοϋπαλληλική σχέση"!».

Και το κείμενο συνεχίζει: «Ποια λύση προτείνουν οι παραπάνω παρατάξεις; Θα προχωρήσουν στο διορισμό προσωρινής διοίκησης στο σωματείο, ώστε και με τη βούλα των δικαστηρίων ν' αποκλείσουν εκατοντάδες νέους συναδέλφους (ειδικευόμενους γιατρούς, επικουρικούς, αλλά και μόνιμους απ' το 2006 και μετά); Θα κλείσουν την πόρτα του σωματείου για όλους αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείου; Μόνο η αποφασιστική συμμετοχή του καθένα μας σε κάθε συλλογική διαδικασία μπορεί να βάλει φρένο στην επικίνδυνη αυτή τακτική της διάσπασης των εργαζομένων. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ