Τετάρτη 13 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κρατάνε γερά οι εργαζόμενοι στον «Παπουτσάνη»

Συνεχίζουν και σήμερα με στάση εργασίας. Αύριο η συντονισμένη κινητοποίηση στο υπουργείο Απασχόλησης

Οι εργαζόμενοι στον «Παπουτσάνη» διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη
Οι εργαζόμενοι στον «Παπουτσάνη» διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη
Κρατάνε γερά οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, οι οποίοι διανύουν την 8η βδομάδα σκληρής ταξικής αναμέτρησης με την εργοδοσία και την πολιτική που τη στηρίζει, παραμένοντας σταθερά στις πύλες του εργοστασίου, με πολύμορφες κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας. Για να αποκρούσουν τη μείωση των θέσεων εργασίας και το χτύπημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων, διεκδικώντας ταυτόχρονα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2009, σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει. Με τη συσπείρωσή τους στο ταξικό τους κλαδικό σωματείο, την Πανελλήνια Ενωση Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων, την ταξική ενότητα που έχουν κατακτήσει μέσα από αυτόν τον πολυήμερο αγώνα, το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εξαπλώνεται καθημερινά, «τσακίζουν» κάθε φορά τη λυσσαλέα προσπάθεια της εργοδοσίας να ανακόψει τον αγώνα τους.

Χτες, δέχτηκαν μια ακόμα πρόκληση από την εργοδοσία. Στη διάρκεια της ανοιχτής συνάντησης της διοίκησης του κλαδικού τους σωματείου με εκπροσώπους της εταιρείας ΠΛΙΑΣ - του ομίλου Δαυίδ - που έγινε στο εργοστάσιο, ανάμεσα στα άλλα προκλητικά, η αντιπροσωπεία της εργοδοσίας αρνήθηκε την ανάκληση των 9 τρομοκρατικών απολύσεων και εξαπέλυσε απειλές για νέες απολύσεις από 20 έως 25! Η απάντηση των εργαζομένων ήταν ότι συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας και σήμερα έως τις 11 το πρωί οπότε και θα γίνει νέα γενική συνέλευση, για να καθορίσουν το παραπέρα αγωνιστικό τους πρόγραμμα.

Ο αγώνας των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ και η έκβασή του αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη. Αυτό έδειξε η χτεσινή μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργάνωσαν στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα δυνάμεις του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή των σωματείων «Τσιμέντων Ηρακλής», Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Μετάλλου. Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκαν εργαζόμενοι και από άλλα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας, όπως της ΜΙΝΕΡΒΑ. Ομιλητές ήταν ο Γιώργος Αργύρης από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος της Ενωσης και ο Κώστας Κολιογιώργος, μέλος της διοίκησής της.

Στο μεταξύ, στα πλαίσια του συντονισμού που έχει αποφασιστεί από σωματεία εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου Δαυίδ, αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης. Θα συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιχειρήσεων «Κατσέλης», «Φριγκοκλάς», «Ιντερκοντινένταλ», η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Μια ώρα μετά, στις 11 το πρωί, θα γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο. Με ανακοίνωσή της και η ΟΕΚΙΔΕ δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζόμενων στον «Παπουτσάνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ