Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΕΚ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Απαίτησαν το δικαίωμα στη δουλειά

Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Υγείας

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Το δικαίωμά τους στη δουλειά, λύσεις για το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τους ίδιους και τις οικογένειές τους, απαίτησαν χτες σπουδαστές του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης. «Ηρθαμε για μια ακόμα φορά στο υπουργείο Απασχόλησης για το ζήτημα που μας καίει περισσότερο, το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Το διετές πρόγραμμα στο ΚΕΚ ΑμΕΑ για κάποιους τελειώνει και η ανησυχία μας για το τι θα γίνει μετά είναι τεράστια», υπογράμμισαν οι σπουδαστές.

Κατήγγειλαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που έχουν αποφοιτήσει τα 15 τελευταία χρόνια απ' τη σχολή έχουν μείνει κλεισμένοι στα σπίτια τους, αφού δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Οτι χρόνια τώρα βιώνουν τη συνεχιζόμενη απαξίωση και υποβάθμιση της μοναδικής σχολής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για ΑμΕΑ στην Αττική και τα προβλήματα που τους προσθέτει η αναπηρία και τα οποία οξύνονται απ' την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Στο πλευρό των σπουδαστών βρέθηκαν ο Κώστας Καζάκος, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Απασχόλησης Γεώργιο Κοντογιάννη, ο οποίος μοίρασε χιλιοειπωμένες υποσχέσεις, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη ο διεκδικητικός αγώνας να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ