Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Ομηροι» οι εργαζόμενοι!

Σε καθεστώς ομηρίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα έργα ανασκαφής και ανάδειξης του Α' αρχαίου θεάτρου Λάρισας, που από το 2002 απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, που όταν λήγουν, μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από πολύμηνη παύση των εργασιών στο αρχαίο θέατρο, αυτές ξεκινούν πάλι, με τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων να είναι, μόλις, ενός μήνα!

Καταγγέλλοντας τις νέες κατάπτυστες συμβάσεις, οι εργαζόμενοι απαιτούν τη μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Επισημαίνουν, δε, ότι μετά την πολύμηνη παύση των εργασιών, οι φθορές στο θέατρο είναι μεγάλες (διάβρωση μαρμάρων, επικάθηση ατμοσφαιρικών ρύπων), ενώ ο χώρος έχει γεμίσει σκουπίδια, ερπετά και χόρτα.

Το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνοντας ότι οι νέες κατάπτυστες συμβάσεις εργασίας ενός μήνα, μάλιστα λίγο πριν από τη σημαντική μάχη των ευρωεκλογών, αποτελούν πρωτοφανή εμπαιγμό και επαίσχυντη προσπάθεια προεκλογικής και πολιτικής ποδηγέτησης από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ. «Δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση - τονίζει - να λύσει το πρόβλημα της μονιμοποίησης των εργαζομένων και της αποπεράτωσης των εργασιών στο Α΄ αρχαίο θέατρο. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι η υφαρπαγή των ψήφων και τίποτε άλλο. Δεν την ενδιαφέρει γιατί και αυτή η κυβέρνηση (της ΝΔ) όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ αναπαράγουν και διευρύνουν συστηματικά αυτό το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων, της μερικής απασχόλησης, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα και με αβέβαιο μέλλον».

Και καταλήγοντας ζητά να μονιμοποιηθούν χωρίς καμία προϋπόθεση όλοι οι συμβασιούχοι στο Α΄ αρχαίο θέατρο, καθώς και να προσληφθούν και όσοι χρειάζονται για τη γρήγορη αποπεράτωση του έργου, τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας, τη συντήρηση του μνημείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ομηρία» εργαζομένων (2009-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ