Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομική επιχείρηση σε βάρος μεταναστών

«Καλύτερη, εντονότερη αστυνόμευση» είχε υποσχεθεί τον περασμένο Γενάρη, για την περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκης. Μάλιστα, είχε δηλώσει πως «θα υπάρξουν και άλλου είδους δράσεις» για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Οι ...δράσεις αυτές υλοποιούνται με επιχειρήσεις - «σκούπα». Τέτοια έκτακτη αστυνομική επιχείρηση ήταν και η προχτεσινή. Μέσα σε 45 λεπτά, από τις 8.30 το βράδυ μέχρι τις 9.15, 200 αστυνομικοί έλεγξαν 612 άτομα, κυρίως αλλοδαπούς, ενώ προσήγαγαν 86 άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες. Από αυτά συνελήφθησαν 44 άτομα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, αστυνομικοί έσκισαν έγγραφα παραμονής. Επίσης, συνεργείο της Αστυνομίας σταμάτησε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες αραβικής καταγωγής και κατά τη διάρκεια του ελέγχου αστυφύλακας έσκισε ένα Κοράνι, το οποίο στη συνέχεια ποδοπάτησε. Ενέργεια που προκαλεί πολλά ερωτηματικά σε σχέση με το πού αποσκοπεί. Αργότερα, εκπρόσωποι της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας επισκέφτηκαν το αστυνομικό τμήμα Αγ. Παντελεήμονα και ζήτησαν το όνομα του αστυνομικού για να υποβάλουν σχετική μήνυση, ενώ εκπρόσωπος του αρχηγείου της Αστυνομίας υποσχέθηκε πως το θέμα θα ερευνηθεί. Το συμβάν προκάλεσε αντιδράσεις και χτες διοργανώθηκε πορεία διαμαρτυρίας από τον Αγ. Νικόλαο στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθήνας στην Κυψέλη. Εκεί σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις, με τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται στους μετανάστες. Η διαδήλωση συνεχίστηκε μετά προς την Ομόνοια.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι αποτέλεσμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, που υλοποίησαν και υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι η πολιτική που έχει καταδικάσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να ζουν μόνιμα σε καθεστώς ομηρίας και σε περιοχές - σκουπιδοτενεκέδες ανθρώπινων υπάρξεων. Πρόκειται για πολιτικές οι οποίες χορηγούν με το σταγονόμετρο το άσυλο, που τους κρατούν σε καθεστώς παρανομίας, ώστε να αποτελούν φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς πρόνοια, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επιπλέον, πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν μόνιμο στόχο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, αφού κάθε μέρα ελέγχονται σωρηδόν και αυθαίρετα στους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ