Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πράξη υποταγής η υπογραφή της συμφωνίας

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής διακαναλικής συνέντευξης Τύπου για τις ευρωεκλογές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση για τη συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ:

«Συντελείται σήμερα μια πράξη πυγμής και μια πράξη υποταγής. Αναφερόμαστε στη συνάντηση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου σε ένα μεγάλο τραπέζι θα καθίσει το υπουργείο Απασχόλησης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και από την άλλη μεριά θα καθίσει η ΓΣΕΕ. Για να επισημοποιήσουν την υπογραφή ενός Μνημονίου 11 σημείων κυριολεκτικά ντροπής, ντροπής για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, όπου με βάση αυτό οι επιχειρηματίες τσεπώνουν αρκετά χρήματα για να γλυκάνουν τάχα τον πόνο των ανέργων και να προσλάβουν για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα τζάμπα, για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, φτηνή και αναλώσιμη εργατική δύναμη.

Εμείς θεωρούμε ότι και μόνο το γεγονός ότι κάθονται στο ίδιο τραπέζι και υπογράφουν ένα χαρτί, πολύ περισσότερο που το χαρτί αυτό είναι αντεργατικό, προσπαθούν να δώσουν ένα μήνυμα στους εργαζόμενους: Οι μεν, "θα σας υποτάξουμε" και οι δε "δεν αρνούμαστε την υποταγή". Ευτυχώς με το σύνθημα που το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει επιλέξει ανάμεσα σε άλλα στις ευρωεκλογές, το σύνθημα "Ανυπακοή και Απειθαρχία", αυτό ακριβώς θέλει να υποδηλώσει: ότι ο λαός, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που νιώθει σε συνθήκες κρίσης, που νιώθει στην καθημερινή του ζωή, παρ' όλα αυτά δεν είναι διατεθειμένος να υποταχτεί και μάλιστα συλλογικά, ως σύνολο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ