Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Καμιά υποχώρηση μπροστά στις διώξεις

Πανελλαδική κλαδική απεργία σήμερα που στα δικαστήρια του Πειραιά σέρνονται συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον «Παπουτσάνη»
Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον «Παπουτσάνη»
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας και συνολικά της χημικής βιομηχανίας, δυναμώνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη στους συναδέλφους τους στον «Παπουτσάνη», που μπήκαν από χτες στη 10η εβδομάδα των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων, ενάντια στις 9 απολύσεις που έχουν ήδη γίνει και για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης.

Οι απεργοί θα προσυγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά και από εκεί θα κατευθυνθούν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, για να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στη νέα χοντρή πρόκληση της εργοδοσίας: Να σύρει στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ταξικής Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων Ν. Ξουράφη, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και τον γραμματέα της Ενωσης Κ. Κολιογιώργη, αξιώνοντας ταυτόχρονα να χαρακτηριστεί η απεργιακή μάχη των εργαζομένων του «Παπουτσάνη» παράνομη και καταχρηστική. Η αγωγή της εργοδοσίας κατά του κλαδικού σωματείου και των συνδικαλιστών θα εκδικαστεί στις 9 το πρωί. Την απεργία έχουν κηρύξει η Πανελλήνια Ενωση και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ).

Επί της ουσίας, η προσφυγή στα δικαστήρια αποτελεί μια απεγνωσμένη προσπάθεια της εργοδοσίας να ανακόψει, με την κατάπτυστη μέθοδο της ποινικοποίησης, τον αγώνα των εργαζομένων στον «Παπουτσάνη», που ήδη έχει κλιμακωθεί με διαδοχικές 24ωρες απεργίες και ο οποίος έχει πάρει πλέον διαστάσεις σκληρής, ταξικής αναμέτρησης με τα μονοπώλια και την αντιλαϊκή πολιτική που τα στηρίζει. Δύναμη των εργαζομένων είναι η ταξική κλαδική τους Ενωση - και γι' αυτό την «χτυπά» η εργοδοσία - η γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, ενώ εμψυχώνονται από την τεράστια αλληλεγγύη που εκδηλώνεται πολύμορφα και με οικονομική ενίσχυση, από πλήθος εργατικών οργανώσεων, κλάδων και μαζικών φορέων.

Σε δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ενωσης επισημαίνεται: «Δηλώνουμε ότι αυτές οι μέθοδοι δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν και δεν πρόκειται να γυρίσουμε στη δουλειά χωρίς τους 9 απολυμένους συναδέλφους μας». «Η έμπρακτη - συνεχίζει - αλληλεγγύη και η οικονομική ενίσχυση όλης της εργατικής τάξης μάς δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε». «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωσή του».

Η Ομοσπονδία σε δελτίο Τύπου σημειώνει: «Η στοχοποίηση των εργαζομένων στην εταιρεία "Παπουτσάνης" από τον πρόεδρο του ομίλου "PLIAS" Κ. Χ. Δαυίδ ουσιαστικά σκοπεύει στο να ανοίξει το δρόμο για να εφαρμόσει τα αντεργατικά και παραβατικά του μέτρα στους εργαζόμενους στο σύνολο του ομίλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ