Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα

«Η ΠΣΟ ακολουθεί την πορεία της ταξικής, της αγωνιστικής γραμμής μέσα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα», επισήμανε χαιρετίζοντας τις εργασίες της Συνδιάσκεψης ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μαυρίκος.

«Χρειάζεται συντονισμός όπως γίνεται και σε εθνικό επίπεδο - όπως προσπαθεί στην Ελλάδα το ΠΑΜΕ να συντονίσει τα συνδικάτα - έτσι χρειάζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι μια παλιά, δοκιμασμένη, στρατηγικής σημασίας γραμμή, η γραμμή της ενότητας της εργατικής τάξης με βάση τα ταξικά της συμφέροντα, τα ταξικά της χαρακτηριστικά», σημείωσε ο Γιώργος Μαυρίκος και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Πέρα από διαφορές που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε ορισμένα συνδικάτα, όλοι όσοι έχουμε μια κοινή αντίληψη για τον αγώνα, για την ταξική πάλη, για την αγωνιστική προοπτική έχουμε περιθώρια να κινηθούμε μαζί και να χαράξουμε ένα πλάνο και μια πλατφόρμα στο περιεχόμενο της δράσης και να δούμε και τις μορφές του αγώνα, τέτοιες που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων στις σημερινές συνθήκες».

Στις 5 και 6 Οκτώβρη η ΠΣΟ θα διοργανώσει στις Βρυξέλλες Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την οικονομική κρίση και το ρόλο του διεθνούς συνδικαλιστικού κινήματος, με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστικών Οργανώσεων. Ηδη υπάρχουν κι άλλες σκέψεις για ανάλογες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή που κατέθεσε το ΠΑΜΕ για να διοργανωθεί το επόμενο διάστημα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ