Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΙΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Υποχρεώνει τους σπουδαστές να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Ανακοίνωση - καταγγελία του Συμβουλίου Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Την τακτική της διεύθυνσης των ιδιωτικών ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ να συμμετέχουν υποχρεωτικά οι σπουδαστές σε κομματικές εκδηλώσεις με εισηγητές στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει το Συμβούλιο Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Χτες η διεύθυνση έκανε εκδήλωση με θέμα «Πολιτικοποίηση των νέων. Τι πολιτική δε θέλουμε» και μοναδικούς εισηγητές τους Θ. Πάγκαλο και Κ. Γκιουλέκα, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες έκανε ένα σεμινάριο για την ΕΕ με μοναδικούς εισηγητές τους Γ. Αλογοσκούφη και Σ. Τσιτουρίδη. Σε αυτές η συμμετοχή των σπουδαστών είναι υποχρεωτική. Αν δεν παρουσιαστούν παίρνουν απουσία!

Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλει:

«Θέλοντας οι σχολάρχες να δείξουν ποιοι στην πραγματικότητα εκφράζουν τα συμφέροντά τους καλούσαν ανοιχτά σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με ομιλητές τους Αλογοσκούφη - Τσιτουρίδη, λέγοντας ότι πρόκειται για σεμινάριο για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στα ίδια πλαίσια και συνεχίζοντας την προεκλογική καμπάνια, το ΠΑΣΤΕΡ καλεί εκ νέου σε εκδήλωση με ομιλητές τους Γκιουλέκα (ΝΔ) και Πάγκαλο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και υπεύθυνο στον καταμερισμό του ΠΑΣΟΚ για την αντικομμουνιστική εκστρατεία», σημειώνει.

Η ΚΝΕ σημειώνει ότι τέτοιες ενέργειες σκοπό έχουν να συμβιβάσουν τους σπουδαστές και να τους εγκλωβίσουν στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εναλλάσσονται στην εξουσία και υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εφαρμόζοντας εδώ και 20 χρόνια αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές στην κατεύθυνση της ΕΕ, που με την στρατηγική της ξεπουλάει τη δημόσια παιδεία, σπρώχνει ολοένα και περισσότερους νέους στην κατάρτιση για την παραγωγή φθηνού ευέλικτου εργατικού δυναμικού.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για τον ίδιο διευθυντή που έβγαλε το αντικομμουνιστικό του μένος σε σπουδάστρια, στέλεχος της ΚΝΕ, στη διάρκεια των εκλογών του Συλλόγου και που επιχείρησε να τρομοκρατήσει, να φιμώσει και να σπιλώσει το Σύλλογο σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα συμφέροντα της επιχείρησής του, σε αντιπαραβολή με το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου.

Το ΣΠ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καλεί κάθε σπουδαστή να πάρει θέση στο κλίμα που επικρατεί στα ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, μέσα από συλλογικές διαδικασίες και οργανωμένα, να καταδικάσει τόσο τέτοιες τακτικές, όσο και αυτούς που είναι στην πραγματικότητα οι αυτουργοί τους. Στις 7 Ιούνη, με ψήφο στο ΚΚΕ να καταδικάσει την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η εκδήλωση για τους νέους στη Μαθητεία και την Κατάρτιση (2017-11-11 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τους νέους στη Μαθητεία και την Κατάρτιση (2017-11-07 00:00:00.0)
«2 χρόνια κατάρτιση και μετά τι;» (2016-05-31 00:00:00.0)
Πλούτος εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη (2014-06-24 00:00:00.0)
Κάλεσμα στα εργατόπαιδα για συσπείρωση στο ΚΚΕ (2007-10-17 00:00:00.0)
«Μαθητικά ξεφαντώματα» επικοινωνίας (2001-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ