Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Μεγάλη διαδήλωση της Ενωτικής Δημοκρατικής Συμμαχίας

Το ΚΚΕ εκπροσωπήθηκε από τον Κ. Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ

Χιλιάδες λαού συμμετείχαν στη διαδήλωση συγκέντρωση στην Λισαβόνα
Χιλιάδες λαού συμμετείχαν στη διαδήλωση συγκέντρωση στην Λισαβόνα
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος στην κεντρική προεκλογική διαδήλωση - συγκέντρωση για τις Ευρωεκλογές με το σύνθημα «Διαμαρτυρία - Εμπιστοσύνη - Αγώνας», που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Λισαβόνας ο εκλογικός συνασπισμός Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία (CDU), στον οποίο συμμετέχει το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το Κόμμα των Πρασίνων και η Δημοκρατική Παρέμβαση.

Με συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και υπέρ της ενίσχυσης του εκλογικού συνασπισμού CDU, πάνω από 85.000 άνθρωποι πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας. Με μια συμβολική κίνηση οι συμμετέχοντες «έβγαλαν κόκκινη κάρτα» στην κυβέρνηση και στην πολιτική που ασκεί φωνάζοντας «Φτάνει... Αυτή η πολιτική ανήκει στο παρελθόν». Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ξεκάθαρα τη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση που υπάρχει στη χώρα εν μέσω της σοβαρής κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, συνέπειες της οποίας επηρεάζουν αρνητικά την Πορτογαλία, και υπέδειξαν τη σταθερή τους πεποίθηση πως οι εργαζόμενοι της Πορτογαλίας και ο λαός είναι ικανοί με τον αγώνα τους να κτίσουν τη ρήξη και την πραγματική αλλαγή.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι προσκεκλημάνων κομμάτων. Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Γαλλίας, της Τσεχίας και της Ισπανίας.

Στο τέλος της διαδήλωσης μίλησε η Ιλντα Φιγκερέιδο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Ευρωεκλογών, ο Τζερόνιμο ντε Σόουσα, ΓΓ του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς και εκπρόσωποι των υπόλοιπων οργανώσεων που συμμετέχουν στην CDU.

Τέλος, το Πορτογαλικό ΚΚ διοργάνωσε την Παρασκευή Διεθνή Συνάντηση με θέμα «Ενάντια στο Μιλιταρισμό και τη Συνθήκη της Λισαβόνας», στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι από το ΚΚΕ, το ΑΚΕΛ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας, το ΚΚ Γαλλίας, την Die Link της Γερμανίας, και το ΚΚ Ισπανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ