Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ

Καταγγελία της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Την απαγόρευση εισόδου της Σοφίας Καλαντίδου, βουλευτή του ΚΚΕ, στο 4ο και 5ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου θα μιλούσε σε καθηγητές των σχολείων, καταγγέλλει η ΚΟΘ του ΚΚΕ ως προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της Θεσσαλονίκης το ΥΠΕΠΘ και τον προϊστάμενο του 3ουΓραφείου Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ψαθά την απαγόρευση εισόδου της Σοφίας Καλαντίδου στο συγκρότημα που στεγάζει το 4οκαι 5ο Λύκειο Καλαμαριάς (12/5/09).

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η βουλευτής του ΚΚΕ είχε ζητήσει να μιλήσει στους καθηγητές των Λυκείων στο διάλειμμα έτσι ώστε να μη διαταραχτεί η σχολική διαδικασία και είχε ενημερώσει με φαξ από την προηγούμενη ημέρα τις Διευθύνσεις των Λυκείων.

Και πως παρά την απαγόρευση και την πίεση που δέχθηκαν οι καθηγητές, παραβρέθηκαν τουλάχιστον 30 και ενημερώθηκαν για τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Η ΚΟΘ καταγγέλλει ότι την ίδια στιγμή που προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή του ΚΚΕ παραβιάζοντας και τις πιο στοιχειώδεις αστικές ελευθερίες, οι βουλευτές άλλων κομμάτων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας μπαινοβγαίνουν στα σχολεία με το πρόσχημα της συμμετοχής τους σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

«Αυτοί που υποκριτικά ευαγγελίζονται το σχολείο της "ελευθερίας", του "διαλόγου" και της "διακίνησης ιδεών" προσπαθούν να αποκλείσουν με κάθε τρόπο τις ιδέες που αμφισβητούν το σάπιο αστικό καθεστώς τους και το σχολείο της αμάθειας, που προετοιμάζει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να γίνουν φτηνή εργατική δύναμη για το κεφάλαιο».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ δηλώνει ότι η φωνή του ΚΚΕ παρ' όλες τις απαγορεύσεις, διώξεις και τρομοκρατία θα φτάνει σε όλους τους χώρους εργασίας, σε όλους τους εργαζόμενους για να ανοίξει την προοπτική για μια άλλη κοινωνία, για το Σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ