Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεύτερο κρούσμα της «νέας γρίπης» στην Ελλάδα

Το δεύτερο στην Ελλάδα κρούσμα της «γρίπης των χοίρων» επιβεβαιώθηκε χτες σε Ελληνα φοιτητή 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από το Εδιμβούργο.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), o ασθενής είναι φοιτητής στο Εδιμβούργο και επέστρεψε στην Ελλάδα προχτές, 25 του μηνός. Ο φοιτητής προσήλθε χτες το πρωί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για εξέταση, με συμπτώματα πυρετού, κυνάγχης (οξεία φαρυγγγίτιδα) και ρινικής καταρροής. Στο Σισμανόγλειο ο 21χρονος εξετάστηκε απ' τους γιατρούς, στάλθηκε εργαστηριακός έλεγχος στο ΠΑΣΤΕΡ και συνεστήθη περιορισμός κατ' οίκον, μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων, που επιβεβαίωσαν ότι έχει προβληθεί απ' τη νέα γρίπη Α/Η1Ν1. Ο ασθενής διακομίσθηκε εκ νέου χτες στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ ειδική ομάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε επιδημιολογική έρευνα.

«Ουδείς κίνδυνος υφίσταται για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όπου υπενθυμίζεται η ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής, καθώς και της έγκαιρης ενημέρωσης των αρχών ή γιατρού, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης παρουσιάζει συμπτώματα δυνατού κρυολογήματος ή γρίπης σε συνδυασμό με πυρετό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ