Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφυγε απ' τη ζωή ο Μ. Παπαγιαννάκης

Πέθανε χτες το πρωί σε ηλικία 68 χρονών ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, στέλεχος του Συνασπισμού και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1941, σπούδασε Νομικά και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα, στο Μονπελιέ και στο Παρίσι όπου και δίδαξε σε πανεπιστήμιο, ενώ υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο. Ηταν μέλος της «Δημοκρατικής Aμυνας» κατά τη δικτατορία. Ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της ΕΑΡ. Διετέλεσε μέλος της ΠΓ και της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Ηταν ευρωβουλευτής του ΣΥΝ έως το 2004 και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών στις τελευταίες εκλογές.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 6 μ.μ. στο Νεκροταφείο Καλλιθέας και θα είναι πολιτική.

Ανακοινώσεις για το θάνατό του εξέδωσαν ο Συνασπισμός και η Νεολαία Συνασπισμού. Τη θλίψη τους για το θάνατο του Μ. Παπαγιαννάκη εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ο Λ. Κύρκος, ο Αλ. Αλαβάνος, ο Αλ. Τσίπρας.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έστειλε στην οικογένεια του Μιχάλη Παπαγιαννάκη το ακόλουθο τηλεγράφημα:

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, με τον οποίο με συνδέουν αγωνιστικές αναμνήσεις των μαθητικών και φοιτητικών μου χρόνων. Ανεξάρτητα από τις διαφορές μας η αντιπαράθεσή μας ήταν πάντα σε αμιγώς πολιτικά πλαίσια».

Δηλώσεις για το θάνατο του Μ. Παπαγιαννάκη έκαναν ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης καθώς και πολλά στελέχη των κομμάτων αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ