Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το νήμα...

Με μια φάμπρικα ποινικών διώξεων επιχειρεί το μεγάλο κεφάλαιο να χτυπήσει, να δυσκολέψει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ο νούμερο ένα στόχος του κεφαλαίου είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Είναι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι άλλοι αγωνιστές εργάτες που πρωτοστατούν με επιθετικά αιτήματα σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. Αυτό επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση της πολυεθνικής «Τζάμπο», που έχει στήσει βιομηχανία αγωγών ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Αρκεί να αναφερθεί ότι στο πνεύμα της εντολής Σανιδά, ήδη, εκκρεμούν 48 μηνύσεις σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις για επαναπρόσληψη του Νίκου Νικολόπουλου. Η εργοδοσία απαιτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και τη φυλάκιση κομμουνιστών συνδικαλιστών. Ηδη, έχει καταγραφεί μια καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της προέδρου του, αφού το δικαστήριο έκανε δεκτά ασφαλιστικά μέτρα της πολυεθνικής που εκδικάστηκαν στις 24 του περασμένου Φλεβάρη.

Αλλο παράδειγμα αποτελούν οι εργαζόμενοι στο Καζίνο της Πάρνηθας. Η εργοδοσία απάντησε στον επίμονο αγώνα τους με την προσφυγή στα δικαστήρια, για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους στις 13 του περασμένου Μάρτη (εκδικάστηκε και αναμένεται η απόφαση). Επανήλθε, μάλιστα, με την κατάθεση εκ νέου ασφαλιστικών μέτρων και αγωγών κατά των πρωτοπόρων συνδικαλιστών του επιχειρησιακού σωματείων. Το ίδιο συμβαίνει και στον «Παπουτσάνη».

Τι επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω; Οτι η εργοδοσία, τα κόμματα και οι μηχανισμοί της φοβούνται το ταξικό κίνημα και τους κομμουνιστές που δρουν πρωτοπόρα μέσα από τις γραμμές του. Γι' αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους στοχοποιήσουν, να τους εξοντώσουν ακόμα και δικαστικά. Σ' αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιούν και τη συκοφάντηση του ΚΚΕ, σε μια προσπάθεια να σπιλώσουν το κύρος χιλιάδων συνδικαλιστικών στελεχών του, να τους απαξιώσουν στα μάτια των εργαζομένων και, σε τελική ανάλυση, να αποδυναμώσουν τους ισχυρούς, επίμονους ταξικούς αγώνες.

Αυτό είναι το νήμα που συνδέει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τις αγωγές και τις μηνύσεις με τη λάσπη για τα οικονομικά του ΚΚΕ. Αυτή η άθλια μεθόδευση, που βάζει στο στόχαστρο πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, πρέπει να καταδικαστεί και στην κάλπη. Θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους, που μάταια φιλοδοξούν ότι τελικά θα καταφέρουν να κολλήσουν τους εργάτες και το κίνημά τους στον τοίχο...


Γ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ