Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με σχέδιο η αντιλαϊκή πολιτική

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ δεν είχαμε περί της ύπαρξης κυβερνητικού σχεδίου «για την έξοδο από την κρίση». Οπότε διόλου δεν αμφισβητούμε τη σχετική δήλωση του πρωθυπουργού.

Ούτε ανοργάνωτοι είναι οι κυβερνώντες, ούτε απροετοίμαστοι, ούτε «κοιτάνε» την κρίση χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν. Αυτό ακριβώς όμως είναι και το πρόβλημα...

Γιατί ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν κι αυτό που κάνουν είναι να φορτώνουν την κρίση στους εργαζόμενους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με αφορμή την όλη ιστορία δίνουν «γην και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, επίσης, να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να έχει ...καλύτερο σχέδιο. Να είναι πιο οργανωμένο και πιο ικανό. Εχει όμως τον ίδιο ακριβώς στόχο.

Βλέπετε, αυτοί οι δύο όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και να περικόψουν εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται σε καθεστώς ...ευγενούς άμιλλας.

Καθένας με τα «ατού», τις ιδιαιτερότητες και τις κοινωνικές του αναφορές αλλά αναμφισβήτητα προσηλωμένοι στο στόχο. Δηλαδή ...εμάς!

ΝΑΙ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ μου, το πρόβλημα που υπάρχει με το κράτος είναι η ευελιξία του! Γι' αυτό και η Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε να το συρρικνώσει λιγουλάκι για να ...χωράει παντού.

Είναι και της μόδας η τάση αυτή. Μικρά και ευέλικτα αυτοκίνητα, υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, κλπ.

Ετσι θα συγχωνεύσει - όπως μας είπε - υπουργεία, οργανισμούς, ιδρύματα, ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει. Προκύπτει άλλωστε και μια σχετική οικονομία από αυτό (κι εκεί φυσικά βρίσκεται η ουσία του πράγματος)...

Ελα όμως που το θέμα είναι ποια ...πολιτική ασκεί ένα κράτος και όχι το μέγεθός του. Οπότε ένα αντιλαϊκό κράτος λίγο μας νοιάζει αν θα είναι μικρό ή μεγάλο. Τη ζημιά του θα την κάνει σε κάθε εκδοχή.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ