Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Περιοδεία στην ALUMIL

Περιοδεία στο εργοστάσιο της ALUMIL στο Κιλκίς, όπου ο εργοδότης, πρώην πρόεδρος των Βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας, ανάγκασε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι αποδέχονται μείωση ωρών εργασίας και μισθών, πραγματοποίησε χτες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Συνοδευόμενος από στελέχη της ΚΟ Κιλκίς, ο Αγγελος Τζέκης περιόδευσε στους χώρους εργασίας και μίλησε με τους εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας. Συνολικά απασχολούνται 1.000 εργαζόμενοι (400 στην πρωινή, 400 στην απογευματινή και 200 στη νυχτερινή).

Αναθάρρησαν οι εργαζόμενοι που είδαν το ΚΚΕ να καταφέρνει να μπει στο χώρο εργασίας. Λίγα ήταν τα λόγια, γιατί το «μάτι» της εργοδοσίας παρακολουθούσε. Οι εργαζόμενοι προβληματίζονται από τις ανατροπές που βιώνουν στα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα, στο δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση. Αναγνωρίζουν τις ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και τη συνεπή στάση αντίστασης του ΚΚΕ, στις επιλογές της ΕΕ του κεφαλαίου. Τη συμβολή του ΚΚΕ στην έγκαιρη αποκάλυψη των όσων θα ακολουθούσαν με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ο Αγγελος Τζέκης κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν ένα βήμα μπροστά, να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους σε δράση. Στις 7 του Ιούνη με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να τιμωρήσουν τα κόμματα που ορκίζονται πίστη στην ΕΕ, που συμφώνησαν και συνδιαμόρφωσαν τις αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ