Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ»

«Το ΚΚΕ απευθύνεται με αισιοδοξία στη νεολαία και την καλεί να στείλει με την ψήφο της ένα ηχηρό μήνυμα απειθαρχίας και ανυπακοής στην πολιτική της ΕΕ, την πολιτική που πιστά εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Αυτό τόνισε ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, γραμματέας της Οργάνωσης της Αθήνας της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, στο χαιρετισμό που απεύθυνε στους συγκεντρωμένους.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «το μέλλον της νέας γενιάς δεν μπορεί να είναι κλεισμένο στο μονόδρομο των πολυεθνικών, το δρόμο που μας οδηγούν μέχρι σήμερα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας, που θα έχει στο επίκεντρό της τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας, όλου του λαού».

«Καλούμε - συνέχισε - τους νέους εργαζόμενους, τους άνεργους να κρίνουν μπροστά στην κάλπη, από την ίδια τους την πείρα, τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή τους η αντεργατική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να αναλογιστούν ποιος αντιπάλεψε αυτές τις πολιτικές, ποιος μπήκε μπροστά στις απεργίες, στην οργάνωση της πάλης, στην προσπάθεια να ανασυνταχθεί σε ταξική γραμμή το ταξικό κίνημα. Ξέρουν καλά χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι ότι είναι οι κομμουνιστές, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε κάθε χώρο δουλειάς. Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να σκεφτούν ποιος ήταν στο πλευρό τους στους αγώνες για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, ενάντια στις αποφάσεις της Μπολόνια, ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Ποιος παλεύει για να ανασυνταχθεί το φοιτητικό σπουδαστικό κίνημα, να ξεπεράσει τη διαλυτική κατάσταση όπου βρίσκεται από τη δράση των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν την πλειοψηφία. Καλούμε τους μαθητές της Γ' Λυκείου που ψηφίζουν για πρώτη φορά να στηρίξουν στην κάλπη το ΚΚΕ που μαζί με την ΚΝΕ ήταν στο πλευρό τους σε όλους τους μαθητικούς αγώνες για δημόσιο δωρεάν σχολείο, ήταν πρωτοπόροι σε κάθε αγώνα της μαθητικής νεολαίας. Απευθύνουμε ξεχωριστό κάλεσμα στα παιδιά της φτωχολογιάς που βρίσκονται στα ΕΠΑΛ, στους ΟΑΕΔ, στα Κέντρα Κατάρτισης, στα νυχτερινά σχολεία και από μικρή ηλικία νιώθουν την εκμετάλλευση ενός συστήματος που θέλει δεκάδες εκατοντάδες νέα παιδιά για φτηνό εργατικό δυναμικό. Τους καλούμε να στηρίξουν το κόμμα της τάξης τους, το ΚΚΕ».

Ο Π. Παπαγεωργόπουλος στάθηκε εξάλλου στην ανάγκη «να μην επιτρέψουν οι νέοι να περάσει ο αντικομμουνισμός του ΠΑΣΟΚ που θέλει να δηλητηριάσει ιδιαίτερα τη νεολαία, που δεν έχει γνωρίσει τις μαύρες εποχές των στρατοδικείων, των εκτελέσεων, των ξερονησιών και των φυλακών. Πάντα στην ιστορία ο αντικομμουνισμός ήταν πρόσχημα για να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα, τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας».

Ακόμα υπογράμμισε: «Κανένας νέος άνθρωπος να μην επιλέξει τα λεγόμενα μικρά κόμματα ΣΥΝ, ΛΑ.Ο.Σ. και το κόμμα - μανιτάρι των Οικολόγων Πράσινων ή την αποχή για να εκφράσει την δυσαρέσκειά του. Για να πιάσει τόπο η ψήφος της νεολαίας, πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που από τη στιγμή της ίδρυσής του, πριν 90 χρόνια μέχρι και σήμερα, είναι με την πλευρά του λαού, της εργατικής τάξης, παλεύει για τη σοσιαλιστική επανάσταση. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ. Δεν πρόκειται να μετανιώσετε για την ψήφο σας».

Και κατέληξε: «Με ισχυρό ΚΚΕ ανοίγουμε το δρόμο της αντεπίθεσης για να έρθει πιο κοντά η λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ