Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Διέξοδος η Ενιαία Λαϊκή Παιδεία

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου για την Προσχολική Αγωγή και τους Νηπιαγωγούς, με πλαίσιο πάλης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και του εκπαιδευτικού

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 30 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, για την Προσχολική Αγωγή και τους Νηπιαγωγούς, που είναι από τα πρώτα θύματα των αναδιαρθρώσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και οι Επιτροπές Αγώνα Νηπιαγωγών, διεκδικώντας ένα συνολικό, συνεκτικό πλαίσιο αιτημάτων και στόχους πάλης για την παιδεία και τον εκπαιδευτικό. «Ενα πλαίσιο πάλης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, των παιδιών και του εκπαιδευτικού, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για αιτήματα και στόχους πάλης που θα πολιτικοποιούν τους αγώνες, θα ριζοσπαστικοποιούν συνειδήσεις, θα βαδίζουν το δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική του κεφαλαίου, θα προβάλλουν τη διέξοδο της Ενιαίας Λαϊκής Παιδείας», υπογραμμίζουν ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και οι Επιτροπές Αγώνα Νηπιαγωγών.

Καλούν τους νηπιαγωγούς να απαιτήσουν:

  • Κατάργηση της ιδιωτικής προσχολικής αγωγής και κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Κανένα νήπιο και προνήπιο να μη φοιτήσει σε βρεφονηπιακούς δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Ολα τα νήπια στα δημόσια νηπιαγωγεία στην ευθύνη του ΥΠΕΠΘ.
  • Μείωση των νηπίων σε 15 νήπια ανά νηπιαγωγό. Μαζικούς διορισμούς νηπιαγωγών από νέα επετηρίδα, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και αντίστοιχα άμεσους διορισμούς επαρκούς βοηθητικού προσωπικού.
  • Ενιαίο ωράριο για όλους τους εκπαιδευτικούς με άμεση εξίσωσή του με αυτό της δευτεροβάθμιας. Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης.
  • Κατάργηση των νόμων 2218 και 2240/1994 για την αποκέντρωση και των σχετικών τροπολογιών.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Κατάργηση της ευέλικτης ζώνης και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ακύρωση της αξιολόγησης, συνοδευτικών μέτρων της αποκέντρωσης και της επιχειρηματικής δράσης.
  • Οχι στη σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου. Ναι στην ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση των νηπίων σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας.
  • Ουσιαστική επιμόρφωση, συμβουλευτική και βοηθητική στήριξη των νηπιαγωγών.
  • Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή σε δημόσια νηπιαγωγεία. Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ