Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Πολιτισμού

Από πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ

Eurokinissi

Από πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ
Τη σαφή και ξεκάθαρη θέση των ταξικών δυνάμεων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, έθεσε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, σε χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των μισθών και την εμβάθυνση της εργασιακής ομηρίας στο χώρο του πολιτισμού.

Απέναντι σε αυτό το βασικό αίτημα, ο υπουργός, Α. Σαμαράς και ο γγ του ΥΠΠΟ, Θ. Δραβίλλας, κατέστησαν σαφές ότι θα συνεχιστεί η αντεργατική - αντιδραστική κυβερνητική πολιτιστική πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ζήτημα των επί μήνες απλήρωτων εργαζομένων στο Νομισματικό Μουσείο το «μετέτρεψαν» σε «διοικητικό» θέμα του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων Εκτέλεσης Αρχαιολογικού Εργου (ΤΔΠΕΑΕ), όπου τυπικά ανήκουν, ενώ δε μετακινήθηκαν «ρούπι» από τη γνωστή τροπολογία που «μεταθέτει» ένα χρόνο μετά τον εφιάλτη της ανεργίας για μερίδα εργαζομένων στο ΥΠΠΟ, ενώ αποκλείει πλήθος εργαζομένων που προσπάθησαν να σώσουν τη δουλειά τους μέσω των δικαστηρίων με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα. Επανέλαβαν, βέβαια, τις χιλιοειπωμένες υποσχέσεις περί «μοριοδότησης» των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ στους διαγωνισμούς προσλήψεων, διαγωνισμοί που δε σταματούν τη «λαιμητόμο» των συμβάσεων, αλλά και διαγράφουν τη μακρόχρονη προσφορά και αποκτημένη εργασιακή εμπειρία χιλιάδων εργαζομένων (όλων των ειδικοτήτων) στον πολιτισμό και ειδικά στην πολιτιστική κληρονομιά.

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με δελτίο Τύπου της καλεί τους εργαζόμενους:

  • Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, που συνειδητά καλλιεργούν αυταπάτες για δήθεν δικαιοσύνη μέσω της «περίφημης» κοινοτικής οδηγίας.
  • Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που είναι υπέρ των ελαστικών σχέσεων εργασίας και με την υπογραφή τους τσεπώνουν οι βιομήχανοι εκατομμύρια ευρώ.
  • Να οργανώσουν άμεσα την πάλη τους μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για μόνιμη σταθερή δουλειά, για ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για βαθιές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη φύλαξη και την καθαριότητα των μουσείων (2018-06-01 00:00:00.0)
Κάλεσμα αντίστασης και οργάνωσης του αγώνα! (2012-12-18 00:00:00.0)
Εργασιακή ομηρία και απολύσεις (2010-09-02 00:00:00.0)
Απτόητοι από τις κυβερνητικές απειλές! (2009-03-06 00:00:00.0)
«Ερημώνει» η Αρχαιολογική Υπηρεσία (2009-03-04 00:00:00.0)
Σοβαρά τα προβλήματα των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (2008-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ