Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέος γύρος κινητοποιήσεων για τη σύμβαση

Στις 8 Ιούνη οι υπηρέτες των μεγαλοκατασκευαστών πρέπει να μετρούν απώλειες, τονίζει η Ομοσπονδία

Με νέες κινητοποιήσεις απαντούν οι οικοδόμοι στην εργοδοτική αδιαλλαξία (φωτ. αρχείου)
Με νέες κινητοποιήσεις απαντούν οι οικοδόμοι στην εργοδοτική αδιαλλαξία (φωτ. αρχείου)
Σε κλιμάκωση της πάλης με αιχμή την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης καλεί τους εργαζόμενους στις Κατασκευές η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, απαντώντας στην αδιαλλαξία των μεγαλοκατασκευαστών με νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία μέσα στον Ιούλη. Οι κινητοποιήσεις του κλάδου που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, με σταθμό την απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Μάη, ξεκαθάρισαν ότι οι οικοδόμοι δεν πρόκειται να λυγίσουν μπροστά στους εκβιασμούς του κατασκευαστικού κεφαλαίου.

«Στους εργοδότες, που επιμένουν να πετούν ψίχουλα στον κλάδο ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή κυβέρνησης - εργοδοσίας, οχυρωμένοι πίσω από τη σύμβαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και προτείνουν αύξηση 4%, όταν τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών έχουν εκτιναχθεί το 2008 στο 109%, κάναμε καθαρό ότι: Αρνούμαστε την κοροϊδία, αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αρνούμαστε να κλείσουμε τα μάτια στη φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνει η οικογένεια του οικοδόμου» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και συνεχίζει: «Συνάδελφοι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κεφάλαιο αξιοποιεί και θα αξιοποιήσει την καπιταλιστική κρίση για να οξύνει την επίθεση στην εργατική τάξη», η ίδια η προεκλογική περίοδος δεν εμποδίζει τα κόμματα του κεφαλαίου να ομολογούν τα αντεργατικά σχέδια που ήδη δρομολογούν.

Γι' αυτό και η Ομοσπονδία καλεί τους οικοδόμους να μετατρέψουν τη ψήφο τους σε όπλο ενάντια στους μεγαλοκατασκευαστές και υπογραμμίζει: «Ο δρόμος της μοιρολατρίας, της υποταγής δεν οδηγεί σε διέξοδο, αντίθετα δίνει δικαιώματα στο κεφάλαιο, τους πολιτικούς του υπηρέτες, να οξύνουν την επίθεση. Εχουμε την ευκαιρία στις 7 Ιούνη να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που παίζουν με τη ζωή μας, να είναι πιο αδύναμοι την επόμενη των εκλογών όπου οι αγώνες μας για τα κλαδικά, τα γενικότερα προβλήματα και την υπογραφή της σύμβασης θα κλιμακωθούν».

Η Ομοσπονδία καλεί τους οικοδόμους σε επαγρύπνηση και δράση για την επιτυχία των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα (απογευματινά συλλαλητήρια, μαζικές παραστάσεις στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ κτλ.).

Ετοιμάζουν απολύσεις

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει τις απολύσεις που προωθεί η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - J&P - ΤΕΡΝΑ στα έργα του προαστιακού της ΕΡΓΟΣΕ. Με το επιχείρημα ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ καθυστερεί να την πληρώσει, η εργοδοσία μεθοδεύει περίπου δεκαπέντε απολύσεις, ενώ ήδη έχει αρχίσει να μετακινεί εργάτες σε άλλες θέσεις, με χειρότερους όρους απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ