Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΤΤΙΚΑΤ - ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Πάνω από τρεις μήνες απλήρωτοι

Στο πλευρό τους βρέθηκε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Τρικάλων, που καταγγέλλει τη φιέστα που στήνουν σήμερα στα έργα ο πρωθυπουργός και η κουστωδία του

Απλήρωτοι για πάνω από τρεις μήνες είναι, για μια ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της ΑΤΤΙΚΑΤ, στα έργα της Εγνατίας Οδού, στην Παναγιά Καλαμπάκας. Την ίδια ώρα, η εργοδοσία επιβάλλει καθεστώς περαιτέρω εντατικοποίησης της εργασίας, αναγκάζοντάς τους να δουλεύουν έως και 12 ώρες την ημέρα, προκειμένου να παραδώσει γρήγορα το έργο. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τη ζωή των εργατών στο εργοτάξιο, που ήδη θρηνούν 3 νεκρούς συναδέλφους τους το τελευταίο τετράμηνο.

Οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε με τους εργαζόμενους κλιμάκιο της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αχ. Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, που επισκέφτηκε χτες το εργοτάξιο της ΑΤΤΙΚΑΤ.

Οπως επισήμανε ο Αχ. Κανταρτζής, «η εργοδοτική ασυδοσία πάει "χέρι - χέρι" με την κυβερνητική ανοχή και αδιαφορία. Το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι πώς θα τροφοδοτεί, συνεχώς, με ζεστό χρήμα από την τσέπη του ελληνικού λαού - μέσω των κονδυλίων για τα έργα, των πανάκριβων διοδίων για τη χρήση τους και τις εγγυήσεις απόδοσης κέρδους απ' το έργο - τις μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες εξασφαλίζοντας αδιάκοπτα την κερδοφορία τους». Καταγγέλλοντας τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο πρωθυπουργός, μαζί με τη φερτή, αλλά και την ντόπια κουστωδία του, θα βαδίσει περιχαρής πάνω σ' ένα νέο δρόμο μιλώντας όλο υπερηφάνεια για ανάπτυξη. Και πώς να μην υπερηφανευτεί, αφού θα έχει εκτελέσει το πολιτικό και ταξικό του χρέος, την ανάπτυξη των κερδών του μεγαλοκατασκευαστικού κεφαλαίου. Ο πρωθυπουργός θα βαδίσει πάνω σ' ένα δρόμο που έχει ποτιστεί με το αίμα των εργατών, θυσία στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης».

Η ΝΕ Γρεβενών

Να μην επιτρέψουν να γίνουν φιέστες και εγκαίνια στα έργα της Εγνατίας στην περιοχή, αν προηγουμένως δεν πάρουν όλα τα λεφτά που τους χρωστάνε, καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από όλα αυτά. Πρέπει να καταγράψουν ποιος είναι πραγματικά με το μέρος τους και ποιος τους κοροϊδεύει και να διαλέξουν πλευρά. Να καταδικάσουν με τους αγώνες τους και με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές όσους στηρίζουν με την πολιτική τους την εκμετάλλευση των εργαζομένων, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την περιστολή των δικαιωμάτων, τη μείωση των αποδοχών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ