Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνόμος συνελήφθη για χρηματισμό

Αστυνόμος που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με την κατηγορία ότι χρηματιζόταν από αλλοδαπούς, προκειμένου να τους εξυπηρετήσει στην υποβολή αιτήσεων ασύλου. Ο αστυνομικός μαζί με τη σύντροφό του, η οποία επίσης συνελήφθη, έπαιρναν 600 ευρώ από κάθε αλλοδαπό, τον οποίο έβαζαν με το αυτοκίνητό τους στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης, παρακάμπτοντας τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται γι' αυτό το σκοπό.

Το ζευγάρι απαιτούσε 600 ευρώ από τον κάθε αλλοδαπό που εξυπηρετούσαν και η παράνομη δραστηριότητά τους αποκαλύφθηκε όταν πήραν 1.200 ευρώ ως προκαταβολή από τέσσερις αλλοδαπούς, ενώ επρόκειτο να πάρουν άλλα τόσα, όταν θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πιστεύει πως ο αστυνόμος και η συνεργός του ήταν μέλη ενός μεγαλύτερου κυκλώματος. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο αστυνόμος είχε εισπράξει ανάλογα ποσά για τον ίδιο λόγο από άλλους οκτώ αλλοδαπούς, ενώ διεξάγεται έρευνα για να αποκαλυφθούν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Οι μετανάστες που ξημεροβραδιάζονται στις ουρές του αίσχους έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη για να πάρουν μια κάρτα προσωρινής διαμονής, αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης, ομηρίας και εκβιασμού. Δεν είναι μόνο το κράτος που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να ζήσουν ανθρώπινα χωρίς την απειλή της σύλληψης και της απέλασης, όπως επιβάλλει η αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν είναι ότι χτυπιούνται και τρομοκρατούνται από την κρατική κατασταλτική μηχανή με συλλήψεις και προσαγωγές ή οι επιθέσεις που δέχονται από ρατσιστικές οργανώσεις και η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απειλές στους χώρους δουλειάς. Είναι και τα διάφορα βρώμικα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται την ανάγκη τους να υποβάλουν μία αίτηση για άσυλο και απαιτούν απ' αυτούς για να εξυπηρετηθούν ποσά που μπορεί να αντιστοιχούν ακόμα και σε δύο μηνών δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ