Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Περήφανη επιλογή η ψήφος στο ΚΚΕ

Στην Κέρκυρα μίλησε, χτες το βράδυ, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι το πιο ισχυρό χτύπημα στα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται την επομένη των εκλογών, είναι το πιο ισχυρό χτύπημα στο αντιλαϊκό δίδυμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στη δικομματική εναλλαγή και στις κυβερνητικές αντιλαϊκές συνεργασίες. Το ΚΚΕ σας καλεί να κάνετε το μεγάλο βήμα. Σήμερα έχετε την πείρα. Μόνη χρήσιμη ψήφος που θα πιάσει πραγματικά τόπο για τα λαϊκά συμφέροντα είναι η ψήφος στο ΚΚΕ».

Αυτό το μήνυμα - προτροπή απηύθυνε, χτες το βράδυ από την Κέρκυρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο νησί, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Γ. Τούσσας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον αντιδραστικό, αντεργατικό χαρακτήρα της ΕΕ, τις επιπτώσεις που έχει η ευρωενωσιακή αντιλαϊκή πολιτική για τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, υπενθυμίζοντας: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δικαιώθηκε για την ξεκάθαρη θέση του απέναντι στην ΕΕ. Είπε ανοιχτά και καθαρά στο λαό την αλήθεια. Τι είναι και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, πως η ΕΕ δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των λαών». Σε αυτές τις αλήθειες που συνειδητοποιούνται σήμερα από πλατύτερες μάζες των εργαζομένων μέσα από την πικρή πείρα τους, υπογράμμισε ο ομιλητής, «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., Οικολόγοι-Πράσινοι, γενικότερα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι συνυπεύθυνα. Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ έχει και τη δική τους σφραγίδα. Γι' αυτό πρέπει να πληρώσουν», υπογράμμισε, για να προσθέσει:

«Στις ευρωεκλογές κρίνεται αν ο λαός, μετά απ' αυτές, θα είναι πιο δυνατός, για να αποκρούσει τα χειρότερα μέτρα που, ήδη, έχουν αποφασίσει και προωθούν η ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και θα επιχειρήσουν να τα επιβάλουν μετά τις εκλογές. Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό εργατικό κίνημα ο λαός μπορεί να τα αντιμετωπίσει, να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Κρίνεται το κατά πόσο ο λαός θα δείξει τη δική του δύναμη, επιφέροντας πλήγμα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως «μόνη χρήσιμη ψήφος που θα πιάσει πραγματικά τόπο για τα λαϊκά συμφέροντα είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Η αποχή δεν είναι λύση, δεν αποτελεί διαμαρτυρία, δεν είναι πράξη αντίστασης, δεν είναι τιμωρία για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, είναι ανακούφιση για τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ανάσα για το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η μεγάλη ενίσχυσή του, μπορεί να ταράξει τον ύπνο της πλουτοκρατίας. Η υποταγή, συνέχισε το στέλεχος του ΚΚΕ, δεν είναι μονόδρομος. Η απειθαρχία, η ανυπακοή, η ρήξη με την ΕΕ, η ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας για τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας αυτός είναι ο δρόμος που συμφέρει το λαό. Φιλολαϊκός δρόμος μέσα στα πλαίσια της ΕΕ δεν υπάρχει». Και κατέληξε:

«Οι εργαζόμενοι, η νεολαία να φτάσουν στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τη συνειδητή επιλογή τους να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι που ακόμα μπορεί να ταλαντεύονται πρέπει να κάνουν το βήμα, να ψηφίσουν ΚΚΕ, ξέροντας καλά πως δε θα το μετανιώσουν. Καμιά ψήφος χαμένη. Καμιά ψήφος σκορπισμένη σε δυνάμεις συμπληρωματικές του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ