Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Τώρα οι εργάτες μπορούν πιο καθαρά να δουν το φταίχτη

Ανακοίνωση για τα όσα καταλογίζει στην ΟΕΚΙΔΕ ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία»

Η ΟΕΚΙΔΕ στάθηκε πρωτοπόρα στην οργάνωση των αγώνων του κλάδου. Αυτή η δράση είναι που ενοχλεί την εργοδοσία και τους βαστάζους της
Η ΟΕΚΙΔΕ στάθηκε πρωτοπόρα στην οργάνωση των αγώνων του κλάδου. Αυτή η δράση είναι που ενοχλεί την εργοδοσία και τους βαστάζους της
Τη λάσπη με την οποία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι συνδικαλιστές του στον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας προσπαθούν να λερώσουν τους αγώνες της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος καταγγέλλει η ΟΕΚΙΔΕ. Με ανακοίνωσή της, δίνει πληρωμένη απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Ντίνα Ταχταλίδου σχετικά με τη στάση της Ομοσπονδίας απέναντι στα όσα επί ένα χρόνο τώρα εξελίσσονται στην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία».

Στην ανακοίνωση η ΟΕΚΙΔΕ σημειώνει: «Οι εργάτες και εργάτριες στην κλωστοϋφαντουργία, το ένδυμα και το δέρμα δίνουν την απόλυτη πλειοψηφία στην ΟΕΚΙΔΕ, πάνω από δέκα χρόνια, στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, από την πείρα τους και τη δράση των ταξικών συνδικάτων και συνδικαλιστών, ότι αντιπαλεύουν με συνέπεια τις πολιτικές που στηρίζουν τα κέρδη της εργοδοσίας, τις πολιτικές που αφαιρούν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων. Αντιπαλεύουν με συνέπεια τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς και γενικότερα.

Οι εργάτες και οι εργάτριες στους κλάδους κλωστοϋφαντουργίας - ένδυσης - δέρματος, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ δεν τρώνε "ψωμί" από το "τραπέζι" του ΛΑΔΕΝΗ, της ΜΙΝΕΡΒΑ, του ΑΚΚΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ, του ΔΟΝΤΑ της ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ, της ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ, του ΛΑΝΑΡΑ και των άλλων μεγαλοεργοδοτών. Είμαστε υπερήφανοι που δεν κάναμε "αγώνα" για τα κέρδη του Λαναρά και των τραπεζιτών, που δεν συγκρουστήκαμε με τα ΜΑΤ για τα συμφέροντα τους. Τέτοιον αγώνα μόνον η δέκατη στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ και οι όμοιοι της ξέρουν να κάνουν μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Οι εργάτες και εργάτριες του Ομίλου Λαναρά να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να τους απομονώσουν. Να μην επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις και κλείσιμο των εργοστασίων. Να δώσουν την Κυριακή 7 Ιούνη αποφασιστική ταξική απάντηση στην κάλπη».

Απολύσεις στην «ELITE»

Για απολύσεις εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι καταγράφεται αύξηση της παραγωγής, καταγγέλλει την εργοδοσία της υποδηματοποιίας «ELITE AE» το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ν. Αττικής. Οπως σημειώνει, την Παρασκευή 29 Μάη, η εταιρεία απέλυσε δύο εργαζόμενες με πολύχρονη προϋπηρεσία, ενώ υπάρχουν φήμες για συνέχιση των απολύσεων. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η εταιρεία προσλαμβάνει ανειδίκευτους εργαζόμενους και απασχολεί συνταξιούχους. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του εργοστασίου να δώσουν αγωνιστική απάντηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηλά το κεφάλι για να σπάσει η τρομοκρατία (2009-10-18 00:00:00.0)
Πασχίζει να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργάτες (2009-10-16 00:00:00.0)
Μεθοδεύει «λουκέτο» και στην GALLOP (2008-11-06 00:00:00.0)
Πλατιά εξόρμηση για την ανεργία (2006-05-16 00:00:00.0)
Ολοι αύριο στην απεργία (2005-10-18 00:00:00.0)
Συντονισμένα στις 13 Ιούλη (2005-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ