Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Καταμέτρηση υπογραφών για τις ταυτότητες

«Ταμείο» κάνει η ιεραρχία για να καταμετρήσει πόσες υπογραφές έχει «εισπράξει» στα πλαίσια του λεγόμενου δημοψηφίσματος για τις ταυτότητες.

Η αρμόδια συνοδική επιτροπή συνεδριάζει από αύριο και αναμένεται την Παρασκευή να δώσει τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί. Πρόεδρος της επιτροπής είναι μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και μέλη της οι μητροπολίτες Καισαριανής Δανιήλ και Δημητριάδος Ιγνάτιος. Η σχετική καμπάνια ξεκίνησε στις 14 Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτη του 2001. Σύμφωνα με πληροφορίες που βγήκαν στον «αέρα» ο αριθμός των υπογραφών που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί, φθάνει το ενάμισι εκατομμύριο.

Στο μεταξύ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει καταθέσει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ερώτημα για το αν είναι νομότυπο στις νέες ταυτότητες ο κάτοχος να βάζει δίπλα στην υπογραφή του τα αρχικά Χ.Ο. (Χριστιανός Ορθόδοξος). Το θέμα θα εξεταστεί τη Δευτέρα. Μια τέτοια πρόταση - προτροπή προς τους πιστούς έχουν διατυπώσει αρκετοί μητροπολίτες και την έχει υιοθετηθεί ακόμα και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ