Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
Απαίτηση για κήρυξη απεργίας

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με την προκήρυξη νέας 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τη ΓΣΕΕ, το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, που συνεδρίασε με θέμα την εκτίμηση της απεργίας της 10ης Οκτώβρη και την προοπτική του αγώνα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΕΚ (στάλθηκε και στη ΓΣΕΕ) επισημαίνει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις της απεργίας στις 10 Οκτώβρη, πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, με απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη μέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα αντεργατικά μέτρα, έτσι ώστε να μη γίνουν νόμος».

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος του ΕΚ Γ. Γκελαούζος, «το μήνυμα που στείλανε οι εργαζόμενοι από τις δύο κινητοποιήσεις, ήταν ότι η εργατική τάξη δεν παραδίδει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της, αλλά διεκδικεί νέα. Γι' αυτό απαιτούμε από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ την άμεση αποχώρηση από κάθε "κοινωνικό διάλογο" και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ