Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΣΟΚ
«Σωσίβιο» στη σκανδαλολογία

Ευρωκάλπες στη σκιά του σκανδάλου «Ζήμενς» θέλουν να στήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας ότι η σκανδαλολογία ήταν ένα ισχυρό όπλο για τον αποπροσανατολισμό και τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Οι δύο μονομάχοι συνέχισαν και χτες να ανταλλάσσουν θορυβώδη, αλλά άσφαιρα πυρά γύρω από το «χρώμα» του σκανδάλου «Ζήμενς», αλλά και για την υπόθεση της διαφυγής του Χρ. Καραβέλα στο εξωτερικό.

Ο Ευ. Αντώναρος αποφάνθηκε ότι «η υπόθεση "Ζήμενς" είναι σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ», επικαλούμενος το γεγονός ότι τότε «ελήφθησαν όλες οι επιλήψιμες, αμφισβητήσιμες αποφάσεις για προγραμματικές συμφωνίες, για αναθέσεις διαφόρων άλλων έργων κλπ.». Βέβαια, δεν μπόρεσε να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα, όπως ότι τα ίδια τα στελέχη της «Ζήμενς» έχουν μιλήσει για διοχέτευση μιζών ύψους 100 εκατ. ευρώ στα δύο μεγάλα κόμματα ή ότι ποτέ η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αποκάλυψε ή κατήγγειλε τις «αμαρτωλές» συμβάσεις, αλλά τις υλοποίησε μέχρι κεραίας...

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί νωρίτερα και ο Κ. Καραμανλής (στον ΑΝΤ1), λέγοντας ότι «η περίοδος που ερευνάται (σ.σ. από τη δικαιοσύνη) δεν αφορά τη ΝΔ, αλλά την προηγούμενη κυβέρνηση». Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός πρόσφερε κάλυψη στην Ντ. Μπακογιάννη για τη διαφυγή του δεύτερου κατηγορούμενου στην υπόθεση «Ζήμενς», υιοθετώντας τη θεωρία της ολιγωρίας υπηρεσιακών παραγόντων στη διεκπεραίωση της αλληλογραφίας από την ελληνική πρεσβεία της Ουρουγουάης για τις κινήσεις του Χρ. Καραβέλα.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως «άσπιλο και αμόλυντο» για το σκάνδαλο της «Ζήμενς», κινούμενο σε σταθερό έδαφος μετά το συμψηφισμό και την παραγραφή εκ μέρους της κυβέρνησης.

Στο πνεύμα αυτό ήταν και η απάντηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το χρώμα του σκανδάλου. «Ως προς το αν το σκάνδαλο της "Ζήμενς" είναι "πράσινο σκάνδαλο", τι καλά που θα ήταν να μπορούσαμε να έχουμε απάντηση σ' αυτό το ερώτημα, μέσα από μια Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Δεν θα ήταν πολύ απλό; Τι καλά που θα ήταν, αν ήταν στη χώρα οι δύο βασικοί ύποπτοι και τους ρωτούσαμε για να μας πουν. Αυτή είναι η απάντηση στον κ. Αντώναρο», είπε με χαρακτηριστική «άνεση» ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε ότι από την έρευνα που έχει κάνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει προκύψει τίποτα, καμία εισροή χρημάτων από τη "Ζήμενς" στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ