Κυριακή 7 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Η ώρα των εργατών

Πολλά κι από πολλούς ειπώθηκαν για τη σημερινή μέρα. Η στήλη, πριν αναφερθεί σ' αυτό, επισημαίνει ξανά την άκρατη χυδαιότητα κατηγοριών που άγγιξαν το επίπεδο μιας πολιτικής λουμπεναρίας.

Ξεχωριστή θέση σ' αυτό το πολιτικό περιθώριο είχαν οι αναπόδεικτες γκεμπελικές κατηγορίες εναντίον του μοναδικού κοινοβουλευτικού κόμματος, του ΚΚΕ, που ανεπιφύλακτα και με σαφήνεια απορρίπτει την υπαρκτή Ευρωπαϊκή Ενωση του κεφαλαίου και του μιλιταρισμού. Φαίνεται ότι η μαύρη διεθνής έχει κι εδώ τους πρακτόρους της. Ο ευρωμονόδρομος έδειξε ότι στην πολιτική χρεοκοπία του χρησιμοποιεί το χαφιεδισμό ακόμη και στο τηλεοπτικό «γυαλί» με εθισμένους σ' αυτόν αργυρώνητους δημοσιογράφους της αγελαίας δημοσιογραφίας. Πέρα απ' όλη αυτή την ευτέλεια προσώπων και καταστάσεων υπάρχει πεισματικά η ερώτηση εάν και πόσο αυτή η χρεοκοπία θα εκφραστεί στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Πόσο ο εργαζόμενος κόσμος θα καταδικάσει έμπρακτα αυτό που ήδη έχει καταδικάσει στη λογική του συνείδηση. Πόσο θα καταδικάσει τους ψεύτες του ευρωμονόδρομου, αλλά και πόσο θα αναδείξει το κόμμα των πεισματάρηδων Λακεδαιμόνιων, που μόνοι αυτοί κόντρα στην κάθοδο των Μήδων και βαρβάρων είπαν και λένε το «όχι» «τοις κείνων ρήμασι πειθώμενοι». Το κόμμα εκείνων που κοίταξαν και κοιτούν με περιφρόνηση τους μηδίσαντες ριψάσπηδες. Το κόμμα εκείνων που μόνοι λένε το «όχι» του χρέους και της τιμής. Εκείνοι που πεισματικά κρατούν το όπλο της συνέπειας και του θάρρους στην εποχή που οι ασπίδες πέφτουν, τα δόρατα εγκαταλείπονται και οι σάλπιγγες σιγούν στη βοή του θανάτου.

Σήμερα είναι η μέρα της τιμής και του χρέους για όλους αυτούς που έχουν το χάρισμα της ενιαίας λειτουργίας της μεταφυσικής ενόρασης με το φιλοσοφικό υλισμό, τον ντετερμινισμό με τον ηθικό ιδεαλισμό. Είναι η μέρα για εκείνους που η συνέπεια των ενεργειών τους διακρίνεται και καθορίζεται από το μόνιμο στοχασμό στο τρίπτυχο «παρατήρηση, έρευνα, απόδειξη». Είναι η μέρα των εργαζόμενων Ελλήνων να δείξουν ότι «σ' αυτά εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει». Είναι η μέρα της επαναστατικής εργατικής πρωτοπορίας να δείξει σε ποιο βαθμό κατάφερε να πείσει την τάξη τους και να γίνει αποδεκτή από τα καταπιεσμένα στρώματα των Ελλήνων, ότι ο δρόμος της νέας Ελλάδας των εργαζομένων του χεριού και του πνεύματος, της εργατικής Ελλάδας υπάρχει και φωτίζεται.

Η στήλη μπροστά στην εκλογική υποχρέωση της σημερινής μέρας και στο αύριο της Ελλάδας επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη δυνατή άνοδος του μοναδικού κοινοβουλευτικού κόμματος των εργαζομένων, του ΚΚΕ, θα φέρει σε ευνοϊκότερη θέση το εργατολαϊκό κίνημα. Ταυτόχρονα κι ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος επισημαίνει ότι η χρεοκοπία της πολιτικής του ευρωμονόδρομου στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων, πέραν της εκλογικής κάλπης, αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας του «νέου αντίπαλου δέους» βασισμένου στο σώμα, στο νου και την ψυχή εκατομμυρίων προλετάριων της Γης ως καθοδηγήτρια δύναμη του καταπιεσμένου λαού κι απελευθερώτρια της κοινωνίας.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ