Τρίτη 9 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Επιτάχυνση της συλλογής συντριμμιών και σορών

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η συλλογή συντριμμιών και σορών από την πτήση 447 της Air France που κατέπεσε, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, στο μέσο, σχεδόν, του Ατλαντικού. Συνολικά, μέχρι χτες το απόγευμα, είχαν συλλεγεί 17 σοροί, αλλά και περισσότερα από 100 κομμάτια συντριμμιών, με αρκετά από αυτά να προέρχονται από τα φτερά ή την ουρά του μοιραίου αεροσκάφους.

Στην περιοχή βρίσκονται έξι πλοία και 14 αεροπλάνα του βραζιλιάνικου και του γαλλικού στρατού, ενώ αναμένονται δύο γαλλικά υποβρύχια με δυνατότητα για έρευνα σε πολύ μεγάλα βάθη, καθώς και ειδικός εξοπλισμός εντοπισμού ηλεκτρονικών σημάτων σε μεγάλα θαλάσσια βάθη από τις ΗΠΑ. Ο,τι συλλέγεται μεταφέρεται στο νησί Φερνάντο ντε Νορόνια, όπου γίνονται οι πρώτες εκτιμήσεις και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε ειδικούς χώρους στο Ρίο προκειμένου να εξεταστούν από Γάλλους ειδικούς. Ανάλογη «διαδρομή» ακολουθούν και οι σοροί για να καταλήξουν στο νεκροτομείο όπου θα γίνουν οι αναγνωρίσεις.

Οσο περνούν οι μέρες, πολλαπλασιάζονται οι συζητήσεις για τους αισθητήρες και τα συστήματα μέτρησης ταχύτητας του αεροσκάφους, ενώ επιταχύνονται οι προσπάθειες εξεύρεσης των μαύρων κουτιών καθώς οι μπαταρίες που έχουν θα λειτουργούν μόνο για άλλες τρεις βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ