Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων

Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων του Αγ. Δημητρίου - Ρυακίου ζητά με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, με αφορμή τη νέα δίκη σε βάρος 31 κατοίκων από τους πληττόμενους οικισμούς που ορίστηκε για τις 29 Σεπτέμβρη. Οι κάτοικοι αυτοί δικάζονται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2007, όταν βγήκαν δυναμικά στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας τα αυτονόητα, προστασία του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος από τη ΔΕΗ ΑΕ και μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Οι δίκες του Σεπτέμβρη έρχονται να αποδείξουν, για άλλη μια φορά, πόσο επικίνδυνη είναι η διασπορά αυταπατών για την επίδειξη "κατανόησης" για τα προβλήματα των πληττόμενων κατοίκων από την πλευρά της κυβέρνησης ή παραγόντων της ή της Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ.

Ο μόνος δρόμος κι ο μόνος αντίλογος στην αντιλαϊκή πολιτική και τις δικαστικές διώξεις είναι η συνέχιση και η αύξηση της έντασης του δίκαιου αγώνα, η πολιτικοποίησή του, η διεύρυνσή του, η ριζοσπαστικοποίησή του. Σ' αυτή τη διαδικασία έχει ιδιαίτερη σημασία οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής να συντονίσουν παραπέρα και να οξύνουν την πάλη τους, να πλαισιώσουν και να ισχυροποιήσουν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ. Σήμερα μπροστά στην οικονομική κρίση γίνεται αναγκαία η πάλη για έναν ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας στην υπηρεσία του λαού. Για ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, που θα παράγει φθηνό ρεύμα για το λαό, θα εξασφαλίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων σ' αυτήν».

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους και τον εργαζόμενο λαό αποφασιστικά να διεκδικήσουν:

  • Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων.
  • 5.000 προσλήψεις στη ΔΕΗ, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, κατάργηση του δουλεμπορίου.
  • Αντικατάσταση των παλαιών μονάδων με νέες φιλικότερες για το περιβάλλον.
  • Ο λιγνίτης να παραμείνει το βασικό καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που μαζί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα πλαίσια ενός ενεργειακού κεντρικού σχεδιασμού μπορούν εξασφαλίσουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας.
  • Πλήρη αποκατάσταση του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος και αξιοποίησή του με ολοκληρωμένο σχέδιο στο δημόσιο φορέα με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ και το κράτος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ