Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μικρότερες οι συνέπειες της κρίσης

Με δεδομένη την επίπτωση της οικονομικής κρίσης και στον τουριστικό τομέα, αλλά ενάντια στην καταστροφολογία που καλλιεργούν οι επιχειρηματίες του τουρισμού, προκειμένου να αποσπάσουν νέα προνόμια και να καταφέρουν νέα πλήγματα στις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο, ακόμη και η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι συνέπειες δεν πρόκειται να έχουν την ένταση που προβλέπουν οι μεγαλοξενοδόχοι.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, χτες, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλος δήλωσε ότι «τα απαισιόδοξα σενάρια που υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς δεν υπάρχουν πια. Στα μέτρα της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής κρίσης η κατάσταση ελέγχεται».

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο πεντάμηνο Γενάρη - Μάη οι αεροπορικές αφίξεις κινούνται πτωτικά κατά 8,85%, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η διάρκεια και η έναρξη των διακοπών θα μεταβληθούν φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης. Σε κάθε περίπτωση, οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού εμφανίζονται να μην αποδέχονται ότι μπορεί να υπάρξει και μια χρονιά λιγότερο καλή από τις προηγούμενες για τα κέρδη τους, κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση και μάλιστα χωρίς να τη ζημιώσει ουσιαστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ