Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Σήμα κινδύνου

«Αν ψάχνουμε λοιπόν για μήνυμα, το μήνυμα είναι ένα. Οτι το σημερινό πολιτικό σύστημα λειτουργεί σε κατάσταση ασταθούς ισορροπίας και ότι είναι θέμα χρόνου, ευκαιρίας ή απλώς προσώπου πότε θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους μαζί. Οχι επειδή πολιτεύονται όπως πολιτεύονται. Αλλά επειδή αρνούνται να καταλάβουν πώς πολιτεύονται» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

Εικονική δημοκρατία, δηλαδή ακίνδυνη

«Η μεταπολίτευση πέθανε. Ζήτω η ομότιμη δημοκρατία (...) Ηδη η δημοκρατία αυτή πέρασε τα στάδια της δημιουργίας, της μελαγχολίας, της κατάθλιψης και σέρνεται προς το μνήμα / μνημείο που έχει ανοιχτεί και την περιμένει. Το πολιτικό δυναμικό και οι κλώνοι του (...) δεν μπαίνουν στον κόπο να καταλάβουν (...) την ομότιμη δημοκρατία που είναι εδώ και τη συναντά κανείς στα social media όπως τα blogs, twitter, delicious, και τα social networks όπως το facebook, MySpace, hi5 κοκ. (...) Η τεχνολογία και η ραγδαία εξάπλωσή της και στο τελευταίο οχυρό του παλιού κόσμου έφεραν την νέα, παγκόσμια "εκκλησία του Δήμου" που όλοι έψαχναν. Τώρα ο ανώνυμος έφηβος, ο κατεστημένος πολιτικός και ο πανεπιστημιακός καθηγητής έχουν το ίδιο δικαίωμα στην έκφραση που δημοσιοποιείται άμεσα και κρίνεται από τα δισεκατομμύρια των χρηστών του Ιντερνετ, δημιουργώντας νέες ιδέες και νέα πραγματικότητα (...) Αυτοί που δεν μπήκαν ήδη σε αυτό το ταξίδι στον Κυβερνοχώρο είναι υπό απόσυρση» (ο Κ. Παπανικολάου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Αυτοί που χτες αυτοπαρουσιάζονταν ως μέλλον

«Είναι δύο πολιτικές αντιλήψεις που δεν μπορούν να συνυπάρξουν (...) Ο ΣΥΝ αλλά και όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβουν πως είναι το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, όχι το μέλλον του» (ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Για μια καρέκλα όλος ο χαμός;

«Μεγάλος χαμός στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (...) Οι αποτιμήσεις κάνουν τη γύρα, ανάλογα από ποια "συνιστώσα" προέρχονται, και όλοι έχουν λύσει τα ...ζωνάρια έτοιμοι για καυγά. Μόνο που κάποιος από την Κουμουνδούρου μου έλεγε χθες ότι όλα αυτά θα σταματήσουν μόλις το αλισβερίσι για τους υποψήφιους βουλευτές θα τελειώσει, γιατί τώρα εκεί είναι το πρόβλημα» (ο Γ. Ανδρουτσόπουλος στη ΧΩΡΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ