Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
H ετοιμότητα απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς

Τα μέτρα πρόληψης που έγκαιρα είχε λάβει η δημοτική αρχή Νίκαιας και η άμεση κινητοποίηση δήμου και Πυροσβεστικής αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το πρωί στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω και κοντά στην κατοικημένη περιοχή της Νεάπολης, ανάμεσα στις οδούς Πραξιτέλους και Μουστακλή. Αποδείχθηκε έτσι στην πράξη ότι η μάστιγα των δασικών πυρκαγιών μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν στο επίκεντρο της πολιτικής υπάρχει η προστασία του δασικού πλούτου και όχι η εμπορευματοποίησή του, όπως συμβαίνει με την πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί μέσα στη θαμνώδη πλαγιά και γρήγορα απείλησε τα πρώτα σπίτια και το 5ο Γυμνάσιο της πόλης. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες ενώ δύο ελικόπτερα έκαναν εναέριες ρίψης νερού καθώς ήταν αδύνατη η πρόσβαση των οχημάτων στο βουνό.

Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή έπεσε με όλες τις δυνάμεις στη μάχη της πυρόσβεσης ενώ στο σημείο υπήρχαν τρεις υδροφόρες του δήμου οι οποίες ανεφοδίαζαν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα. Από την πυρκαγιά, που γρήγορα κατασβέστηκε, κάηκαν 40 στρέμματα χαμηλής βλάστησης, ενώ για τα αίτια διενεργεί προανάκριση η Πυροσβεστική. Σημαντικό ρόλο στην έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έπαιξαν τα μέτρα πυρασφάλειας που έγκαιρα είχε λάβει η δημοτική αρχή όπως η αποψίλωση που είχε πραγματοποιήσει στο χώρο αυτό, αλλά και στο «Κατράκειο» έκτασης 200 στρεμμάτων, στη Δεξαμενή 150 στρεμμάτων και στο Λόφο του Βώκου, έκτασης 45 στρεμμάτων αλλά και στα υπόλοιπα άλση της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ