Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Προς ακόμα πιο κλειστά σύνορα

Την ίδια στιγμή που η ΕΕ καταστρέφει τις οικονομίες των αναπτυσσόμενων και υπανάπτυκτων κρατών, δημιουργώντας καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, ταυτόχρονα αναπτύσσει με μεθοδικό τρόπο το ...υποκριτικό της ταλέντο, απευθυνόμενη στην εσωτερική της κοινή γνώμη.

Στο πλαίσιο αυτό, ήταν ενταγμένη και η χθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στο Ζάππειο, υπό τον τίτλο «Μετανάστες, πρόσφυγες και ανάπτυξη» και με τη συμμετοχή υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, ευρωβουλευτών και εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ετσι, και ενώ οι «ευχές» όλων περίσσεψαν περί σεβασμού της διαφορετικότητας, άρσης της ξενοφοβίας και λοιπών κομψών εκφράσεων, παράλληλα αναπτύχθηκαν όλα εκείνα τα μέτρα, που μετατρέπουν ραγδαία την ΕΕ σε ένα απόρθητο φρούριο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι πρέπει να «απορριφθεί η απλουστευμένη ιδέα των κλειστών ή ανοιχτών συνόρων» και, ταυτόχρονα, να ενταθεί «ο έλεγχος των συνόρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ογκούμενο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης». Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δ. Ευσταθιάδης ζήτησε να ενθαρρυνθεί « η εμπλοκή των πολιτών στις προσπάθειες για την πρόληψη της εγκληματικότητας και να θέσουμε κοινώς αποδεκτούς όρους συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων αρχών και των πολιτών προς αυτήν την κατεύθυνση» .

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας πρότεινε μέτρα που οδηγούν στην προσωρινότητα των μεταναστών στη χώρα μας και όχι στην πλήρη νομιμοποίησή τους, έχοντας ως αποτέλεσμα να μην αναπτύσσουν δικαιώματα και να αποτελούν φθηνή εργατική δύναμη.

Πριν την έναρξη της ημερίδας, μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών ανάρτησαν πανό μέσα στην αίθουσα, με το σύνθημα «Να σταματήσουν οι επιχειρήσεις - σκούπα, δεν υπάρχει δημοκρατία με απελάσεις και ρατσισμό», ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Δημόσιας Τάξης, μέλη της ίδιας οργάνωσης ανάρτησαν και άλλο πανό με το σύνθημα «Πολιτική κοροϊδία για τους πρόσφυγες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ