Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΝΕ
Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Παλαιστινίους
  • Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια στην Αθήνα και στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη
  • Αύριο πικετοφορία στην Πάτρα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ολγας
  • Διαδηλώσεις και εξορμήσεις στην υπόλοιπη Πελοπόννησο

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα θ' ακουστεί δυνατή η φωνή της νεολαίας που θα διαδηλώσει την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό. Οι νέοι της ΚΝΕ θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα στα Προπύλαια για να πορευτούν μέχρι την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία και στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα απ' όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία στο αμερικανικό προξενείο.

Μαζί τους καλούν κάθε νέο και νέα να καταδικάσει τη βάρβαρη ισραηλινή επίθεση και τους κύριους υπεύθυνους, Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Να υπερασπιστούν το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ζήσει ειρηνικά στη δική του ανεξάρτητη πατρίδα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της ΚΝΕ πρόκειται να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αντίσταση της νεολαίας στα δολοφονικά σχέδια της «νέας τάξης», να ευαισθητοποιηθεί ο κάθε νέος πάνω σ' αυτά τα πρoβλήματα που συνδέονται άμεσα με την αρνητική πορεία του Κυπριακού και τα σχέδια αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και το Αιγαίο.

Κύμα νεανικής αλληλεγγύης στην Πελοπόννησο

«Σαγιέτ Αστναμπούρ 18 ετών, Ασάφ Χαμπαγιέφ, 15 ετών... Οι "ειρηνευτικές" δολοφονίες παιδιών συνεχίζονται», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου της ΚΝΕ και απευθύνει πλατύ κάλεσμα στη νεολαία της περιοχής να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

«Ενωσε τη φωνή σου με τον παλαιστινιακό λαό. Στείλε μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης», σημειώνει το ΣΠ Αν. Πελοποννήσου και καλεί σε συγκέντρωση - διαδήλωση στη Μεσσηνία, την Τρίτη 7 Νοέμβρη, στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 7 το απόγευμα και σε μαζικές εξορμήσεις: τη Δευτέρα 6/11 στην κεντρική πλατεία του Αργους, την Πέμπτη 9/11 στην παραλία του Ναυπλίου και την Παρασκευή 10/11 στον πεζόδρομο της Τρίπολης και την κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Ολες οι εξορμήσεις θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα.

Για «να μην αφήσουμε μόνο του τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό και τα παιδιά του. Χρειάζεται ο καθένας μας να πάρει θέση και να αντιδράσει. Να καταδικάσει την ισραηλινή βαρβαρότητα, το νέο αποτρόπαιο έγκλημα της "νέας τάξης", τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους υποστηρικτές του», υπογραμμίζει το ΣΠ Αν. Πελοποννήσου.

Επίσης, πικετοφορία συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνουν στην Πάτρα η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης και άλλες μαζικές οργανώσεις, αύριο Παρασκευή, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ολγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ