Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Λεκτικός «πόλεμος» για τα καύσιμα
ΛΟΝΔΙΝΟ-

Αδιάλλακτος εμφανίστηκε χτες ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, όσον αφορά στις προειδοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών της Βρετανίας, που δηλώνουν αποφασισμένοι να αποκλείσουν εκ νέου μεγάλο τμήμα της χώρας με μία «επιχείρηση σαλίγκαρος», εάν ο υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν δε μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα.

Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Μίρορ», ο Μπλερ δικαιολογεί την απόφασή του να μη μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα. «Κατανοώ πλήρως την ανησυχία των ανθρώπων που θα πρέπει αίφνης να πληρώνουν 50 λίρες, και πλέον, για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους. Η τιμή του πετρελαίου είναι όντως πολύ ακριβή», τονίζει ο Μπλερ για να υπογραμμίσει όμως αμέσως μετά ότι μία μείωση στη φορολογία των καυσίμων θα είχε άμεσες επιπτώσεις στον πληθωρισμό.

Επίσης, ο Μπλερ απέρριψε τον εκβιασμό, όπως τον χαρακτήρισε, των ιδιοκτητών φορτηγών, τονίζοντας πως «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ενεργεί υπό την απειλή εκείνων που επιθυμούν να παραλύσουν τη χώρα και να παρεμποδίσουν την προμήθεια σε τρόφιμα». «Εάν μία κυβέρνηση ακολουθούσε την πολιτική τούτη σύντομα θα βάδιζε προς την καταστροφή», υπογράμμισε ο Μπλερ, ανοίγοντας ταυτοχρόνως το δεύτερο γύρο του αποκλεισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ