Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΦΟΡ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ (ΜΑΡΤΙΝΙΚΑ - ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΕΣ ΚΤΗΣΕΙΣ).-- Πρόθυμος ν' αποδεχτεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αυτονομία της Μαρτινίκας δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί κατά την επίσκεψή του στο νησί, τέσσερις μήνες μετά τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στο χαμηλό βιοτικό τους επίπεδο και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΑΜΠΟΥΖΑ.-- Αλλη μια επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της «Royal Dutch Shell» εξαπέλυσαν μέλη του Κινήματος Χειραφέτησης του Δέλτα του Νίγηρα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Ουμάρου ΓιαΑντούα πως τους χορηγεί αμνηστία ως αντάλλαγμα για την κατάθεση των όπλων τους.

ΜΟΣΧΑ.-- Σύναψη συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας αναμένεται να υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στη Μόσχα, στις αρχές του Ιούλη, ανακοίνωσε χτες ο αρχηγός των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Νικολάι Μακάροφ, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ρία Νόβοστι». Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον Αμερικανό ομόλογό του Μίτσελ Μούλεν και στην οποία ολοκληρώθηκε ένα σχέδιο συμφωνίας.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Ο πρώην κυβερνήτης της Λα Πας, Λουίς Αλμπέρτο Βάγιε, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά, έχει φύγει από τη χώρα δήλωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Ράδα, ενώ ο Ισαάλ Αβαλος, εκτελεστικός γραμματέας της CSTCB, ανέφερε ότι ο Βάγιε εθεάθη στη Λίμα του Περού.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Νέες επιθέσεις εναντίον μαοϊκών «ανταρτών» στη Δυτική Βεγγάλη πραγματοποίησε χτες ο ινδικός κυβερνητικός στρατός, σε μία προσπάθεια ανακατάληψης του ελέγχου περιοχών όπως η Λαλγκάρχ, που έχουν κυριεύσει οι «αντάρτες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ