Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΓΙΑ «ΑΜΑΣΑ»
Καταγγέλλει το μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοσίας

Τη στήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση στα αντεργατικά σχέδια της διοίκησης της εταιρείας «ΑΜΑΣΑ», όπως έγινε καθαρό και στην τριμερή συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, στο υπουργείο Απασχόλησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Η εργοδοσία απαίτησε να μη μιλήσει στη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας του ΕΚΘ γιατί, όπως είπε, «δεν κάνει διάλογο με το ΠΑΜΕ. αλλά προτιμά να διαπραγματεύεται με τον πρόεδρο του ΕΚΘ» (βλ. ΠΑΣΚΕ) και ανακοίνωσε τη πρόθεσή της να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την πληρωμή των εργαζόμενων (από 2,5 μήνες στους 3,5) χωρίς να δεσμεύεται ότι θα πληρώσει όλους τους μισθούς, ούτε ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία του εργοστασίου. Κι αυτά, την ώρα που οι εργοδότες (Αφοι Λιανοί) άδειασαν το εργοστάσιο από εμπορεύματα και δηλώνουν ότι θα σταματήσουν την παραγωγή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν κι άλλη υπομονή ενώ μόλις πριν οι εργαζόμενοι του αποκάλυψαν ότι η επιχείρηση ζητά άδεια για ομαδικές απολύσεις, όπως έγινε γνωστό από το διευθυντή της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο τέλος ο εκπρόσωπος του υπουργείου αποχώρησε, αφού πρώτα, υιοθετώντας την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας, χαρακτήρισε τον αγώνα των εργαζόμενων να πληρωθούν «πολιτικό παιχνίδι».

«Το υπουργείο αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για ό,τι συμβεί», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους της πόλης να εκδηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΑΜΑΣΑ που συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ