Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να κατατεθεί η σύμβαση με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που αφορούν στη σύμβαση πολιτείας και του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υπέβαλαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη, Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου, προς τους υπουργούς Πολιτισμού, ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας - Οικονομικών και Εσωτερικών.

«Επανειλημμένα το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή με Επίκαιρες Ερωτήσεις (7/4/09, 27/4/09, 4/5/09) το ζήτημα της σύμβασης που υπέγραψε η κυβέρνηση με το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", όμως δυστυχώς κανείς υπουργός δεν προσήλθε να ενημερώσει τους βουλευτές», αναφέρεται στην Αίτηση. «Μετά από αυτήν την εξέλιξη και δεδομένου ότι με τη σύμβαση αυτή το Φαληρικό Δέλτα, μια έκταση σχεδόν 200 στρεμμάτων, καθώς και η Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη παραδίδονται στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, καλούνται οι υπουργοί να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής τη σύμβαση μεταξύ Ελληνικής Πολιτείας και ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" (ποια τα ακριβή στοιχεία της σύμβασης, τι ακριβώς προβλέπει σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της υπό ανέγερση Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης); Ποιος ρόλος επιφυλάσσεται στο ίδρυμα σχετικά με τη διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης και ποιος ο χαρακτήρας τους μετά την ολοκλήρωσή τους;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, με τον πρόεδρο του ΔΣ του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέα Δρακόπουλο, όμως δεν ακολούθησαν δηλώσεις για το θέμα της συνάντησης. Η κυβέρνηση, ακολουθώντας το δρόμο της ...σιωπής, επιμένει να λειτουργεί εν κρυπτώ και να κρατάει στο σκοτάδι, απληροφόρητο τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο της σύμβασης με το εφοπλιστικό ίδρυμα και τις δεσμεύσεις της απέναντί του. Η συνεχιζόμενη κυβερνητική μυστικοπάθεια, πάντως, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να κουκουλώσει την πολιτική του ξεπουλήματος στο μεγάλο κεφάλαιο δύο κορυφαίων οργανισμών του πολιτισμού μας και μιας ολόκληρης περιοχής. Αντίθετα, οι εν κρυπτώ συμφωνίες κυβέρνησης - Ιδρύματος ενισχύουν την άποψη ότι οι επιπτώσεις αυτής της συναλλαγής και συμπαιγνίας προοιωνίζονται δυσμενείς για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ