Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΑΜΑΣΑ»
Κρύβει τις ευθύνες της

Να κρύψει τις ευθύνες της για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην «Αμάσα», επιχείρησε η υφυπουργός Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου, στη διάρκεια της συζήτησης, χτες, στη Βουλή σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών που τους χρωστά η εργοδοσία, η οποία έβγαλε σε διαθεσιμότητα όσους έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας. Η βουλευτής του Κόμματος Σ. Καλαντίδου επισήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα επιβίωσης της εταιρείας, υπενθυμίζοντας πως έχουν διατεθεί στην αγορά «τόνοι αλιευμάτων που επεξεργάστηκαν και πωλήθηκαν», αποδίδοντας κέρδη στην επιχείρηση. Οπως επισήμανε, στόχος της εργοδοσίας είναι «να αποφύγουν κάθε υποχρέωση προς τους εργαζόμενους», τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή έχει λάβει κρατική επιδότηση της τάξης των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. «Αρνείστε να ελέγξετε πού πάνε τα χρήματα της επιδότησης», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, λέγοντας ότι «το κράτος υπηρετεί συμφέροντα βιομηχάνων».

Από τη μεριά της, η Σ. Καλαντζάκου αρκέστηκε να δηλώσει ότι το θέμα «παρακολουθεί» η Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ αναφέρθηκε στις μεσολαβητικές προσπάθειες του υπουργείου.

Χτες, αντιπροσωπεία των εργαζομένων επισκέφθηκε τον εισαγγελέα και ζήτησε παρέμβαση για τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία για τους τελευταίους 2,5 μήνες. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης από τον οποίο ζήτησαν να παρέμβει στο υπουργείο Απασχόλησης, ώστε να μην επιτρέψει στην εργοδοσία να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις. Σήμερα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΟΑΕΔ, προκειμένου να πιέσουν, ώστε το επίδομα ανεργίας να τους καταβληθεί άμεσα, αφού έχουν εξαντληθεί οικονομικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ