Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ - ΚΟΜΟΡΕΣ
Αεροπορική τραγωδία

Διαπιστωμένα ήταν τα προβλήματα του αεροσκάφους, αλλά συνέχιζε τα ταξίδια

Συγγενείς θυμάτων του αεροπορικού εγκλήματος έξω από το αεροδρόμιο στις Κομόρες
Συγγενείς θυμάτων του αεροπορικού εγκλήματος έξω από το αεροδρόμιο στις Κομόρες
ΣΑΝΑ'Α - ΜΟΡΟΝΙ.--

Λίγα λεπτά πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο των νήσων Κομόρες, συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό το «Airbus 310» των υεμενικών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση IY628 από την υεμενική πρωτεύουσα Σάνα'α στις Κομόρες. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 153 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του 11μελούς πληρώματος.

Καμία ένδειξη δεν υπάρχει για τα αίτια του δυστυχήματος, που σημειώθηκε μόλις 14,5 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Μορονί. Οι καιρικές συνθήκες είναι κάκιστες στην περιοχή με ισχυρότατους ανέμους, που δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων (αποστέλλεται βοήθεια και από τη Γαλλία). Μέχρι χθες το απόγευμα, είχε εντοπιστεί ένας επιζών, πιθανότατα ένα 5χρονο αγοράκι.

Εκπρόσωπος της Γαλλικής Επιθεώρησης Αεροπλοΐας δήλωνε ότι, ήδη, από το 2007 το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε κριθεί ακατάλληλο από τις γαλλικές αρχές, οι οποίες είχαν εντοπίσει σειρά προβλημάτων γενικότερα στο συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, τα οποία, σταδιακά, αντιμετωπίστηκαν από την εταιρεία. Το συγκεκριμένο, δε, αεροσκάφος δεν είχε κάνει σέρβις τα τελευταία 19 χρόνια.

Μέλη της κοινότητας από τις Κομόρες στη Γαλλία τόνιζαν ότι είχαν καταγγείλει επανειλημμένως την άθλια κατάσταση των αεροσκαφών των υεμενικών αερογραμμών (που κατά 51% ανήκουν στο υεμενικό κράτος και κατά 40% στο σαουδαραβικό). Ο επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Αντόνιο Ταγιάνι, υπογράμμισε ότι παλιότερα οι υεμενικές αερογραμμές, μετά από έλεγχο, είχε κριθεί ότι πληρούν τα κριτήρια ασφαλείας της ΕΕ, όμως, τώρα θα επανεξεταστεί το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ