Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΑΣΕ
ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στους Λιθουανούς κομμουνιστές

Κατά την έναρξη των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 29 Ιούνη στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης, παίρνοντας το λόγο κατήγγειλε τις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών αυτής της χώρας, καθώς και την προσπάθεια των κυβερνώντων να διαστρεβλώσουν την Ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δικαιώνοντας τους ναζί. Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε συγκεκριμένα τα εξής:

«Στη χώρα αυτή υπάρχει ωμή παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αναφέρομαι στους νόμους που απαγορεύουν την κομμουνιστική ιδεολογία, στους νόμους που απαγορεύουν τη χρήση των κομμουνιστικών συμβόλων, στο «κυνήγι μαγισσών» κατά των κομμουνιστών, πολλοί από τους οποίους έχουν καταδικαστεί και εκτίσει βαριές ποινές φυλάκισης, όπως ο σ. Μπουρακιάβιτσιους. Σημειώνω ακόμα ότι κάποιοι, ανάμεσα στους οποίους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτής της χώρας, επαινούν τους συνεργάτες των Ναζί ως ήρωες που υπερασπίστηκαν την ελευθερία.

Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταπάτηση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της ελεύθερης πολιτικής δράσης και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Λιθουανούς κομμουνιστές».

Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο «Regnum», που σημειώνει ιδιαίτερα πως η δήλωση του κομμουνιστή βουλευτή από την Ελλάδα έγινε στην εναρκτήρια σύνοδο, παρουσία 500 βουλευτών από 56 χώρες - μέλη του ΟΑΣΕ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ