Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Απαίτηση για αποκατάσταση της εκλεγμένης κυβέρνησης

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), με χτεσινή του ανακοίνωση, «καταδικάζει σταθερά το πραξικόπημα που οργάνωσε ομάδα στρατιωτικών αξιωματούχων και αντιδραστικών πολιτικών στην Ονδούρα.

Σημειώνει πως «οι εκτελεστές (και οι εγκέφαλοι που βρίσκονται από πίσω τους) αυτού του αιματηρού σχεδίου δεν έχουν καμία στήριξη ανάμεσα στον ειρηνόφιλο λαό της Ονδούρας, της Λατινικής Αμερικής και του πλανήτη».

Το ΠΣΕ καταδικάζει «τις βίαιες πράξεις αυτών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα που επιτέθηκαν και στην υπουργό Εξωτερικών, Πατρίσια Ρόδας και των πρεσβευτών της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας στην Ονδούρα, ως πράξη παραβίασης του διεθνούς νόμου και των αρχών του ΟΗΕ, όπως και ως απόδειξη των πολιτικών τους κινήτρων».

Απαιτεί «την άμεση λήξη όλων των παράνομων πράξεων ενάντια στη συνταγματική κυβέρνηση της Ονδούρας και την αποκατάσταση της εκλεγμένης κυβέρνησής της» και καταδικάζει «κάθε εξωτερική παρέμβαση που στηρίζει το πραξικόπημα» και εκφράζει «την αλληλεγγύη στο λαό της Ονδούρας στις δημοκρατικές προσπάθειές του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ