Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Αλληλεγγύη από τη νεολαία

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) με ανακοίνωσή της σημειώνει πως ενημερώθηκε από «τα δημοσιεύματα σχετικά με το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Ονδούρα, από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας αυτής, με τη συμμετοχή της ιμπεριαλιστικής ολιγαρχίας και των πολυεθνικών εταιρειών, που δεν αποδέχονται τις διαδικασίες αλλαγής που έχουν σημειωθεί».

Τονίζει ότι «η κυβέρνηση της Ονδούρας - μέλος της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για την Αμερική (ALBA) - έχει προχωρήσει σε θετικές αλλαγές για το λαό της, εντασσόμενη στις διαδικασίες κοινωνικής ολοκλήρωσης που προτείνονται και διεξάγοντας δημοψήφισμα για την έγκριση συντακτικής συνέλευσης που θα δίνει περισσότερη εξουσία στους φτωχούς. Σε μια χώρα όπου το 72% του πληθυσμού ζει στη φτώχεια».

Τέλος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας «καταδικάζει έντονα και απορρίπτει το πραξικόπημα που έκλεψε την εξουσία από τον Πρόεδρο Μανουέλ Ζελάγια και καλεί τις διεθνείς οργανώσεις να παίξουν το ρόλο τους αυτή την στιγμή», ενώ παράλληλα «καλεί τα μέλη, τους φίλους και την προοδευτική νεολαία αυτού του πλανήτη να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Ονδούρας και στις διαδικασίες αλλαγής που συντελούνταν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ